Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Medaus tortas „Skanumėlis“ su džiovintų slyvų įdaru

Tortas „Skanumėlis“
Mokyklos archyvo nuotr. / Tortas „Skanumėlis“

Šį nuostabų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos komanda.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitus:

1. Į kaitinimui skirtą puodą sudėkite medų, sviestą, suberkite cukrų. Kaitinkite nuolat maišydami, kol viskas ištirps. Į ištirpintą masę supilkite vandenį ir išmaišykite.

2. Į atskirą indelį įberkite sodą ir kartu su grietine gerai išmaišykite. Sodos ir grietinės mišinį supilkite į medaus masę ir gerai išmaišykite.

3. Masę atvėsinkite iki 30 laipsnių temperatūros, į ją sudėkite kiaušinius ir išmaišykite. Nuolat maišydami, įberkite persijotus miltus.

4. Tešlą tepkite ant pergamentinio popieriaus, iškirpto apvaliais papločiais (24–26 cm. diametro) plonu sluoksniu. Ant vieno biskvito užbarstykite aguonas.

 

5. Kepkite 5–6 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol biskvitas įgaus gražiai rudą spalvą.

Paruoškite kremą:

1. Želatiną užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite 5 min., kad išbrinktų.

2. Kol želatina brinksta, grietinę išplakite su cukrumi iki standumo (dėl skonio galima įdėti citrinos žievelės).

3. Atskirame inde išplakite grietinėlę.

4. Išbrinkintą želatiną su indu statykite į karšto vandens vonelę ir maišydami ištirpinkite, po to atvėsinkite.

5. Į išplaktą grietinę plona srovele, visą laiką maišant, supilkite atvėsintą želatiną.

6. Gautą masę sudėkite su išplakta grietinėle. Paruoštas kremas turi būti tvirtos konsistencijos, purus, baltos spalvos.

Paruoškite įdarą:

1. Džiovintas slyvas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Želė paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Paruoštą želė supilkite į indą ir palikite sustingti.

Formuokite tortą:

1. Ant pirmojo ir antrojo torto biskvito tepkite kremą, barstykite slyvas.

2. Ant trečiojo biskvito tepkite kremą ir dėkite supjaustytos želė gabaliukus.

3. Ant ketvirtojo biskvito tepkite kremą ir vėl dėkite slyvas.

4. Viršutinį biskvitą ir torto šonus aptepkite kremu ir užbarstykite trupiniais.

5. Suformuotą tortą atšaldykite ir papuoškite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką