Ingredientai
- Medus 2 st.
- Cukrus 2 st.
- Sviestas 200 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Prieskoniai 4 arbat. š. meduolių (cinamonas, gvazdikėliai, kardamonas)
- Kepimo milteliai 3 arbat. š.
- Miltai 1 kg
Kaip gaminti
![]() |
Meduoliukai |
- Medų, cukrų ir sviestą ištirpinkite ant ugnies puode, kol ištirps. Atvėsinkite.
- Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius, lėtai maišydami suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
- Tešlą gerai išminkykite, padaryt rutulį, įdėkite į molinį dubenį ir uždengus ranšluoščiu palaikykite šaltai ( recepto autorė laikomes šaldytuve apie 4-5 dienas).
- Išėmus tešlą pasidalinkite kamuoliukais, ir kiekvieną kamuoliuką iškočiokite kočėlu ir spauskite formeles.
- Kepkite apie 160 laipsniu orkaitėje apie 12-15 min (priklauso nuo storio) kol paruduos.
- Iškepusius dėkite ant lygaus paviršiaus, nes jie būna minkšti tik vėliau sukietėja.
- O tuomet kiek tik turite namuose fantazijos, visą ją sudėkite puošiant meduoliukus.
![]() |
Meduoliukai |
Receptą atsiuntė Skaistė Vonzodaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita