Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Meduoliai

Meduoliai
Skaistės Vonzodaitės nuotr. / Meduoliai

Mūsų šeimos kalėdine tradicija tapo meduolių gaminimas ir jų puošimas, į kurį įtraukiami net kaimynai, nes meduolių būna tiek daug, kad vieni tiesiog nespėtume. Tai puiki stalo dekoracija ir graži dovanėlė artimiems draugams. O svarbiausia ne tik gražu, bet ir labai skanu.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Meduoliukai
Meduoliukai
  1. Medų, cukrų ir sviestą ištirpinkite ant ugnies puode, kol ištirps. Atvėsinkite.
  2. Į atvėsusią masę įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius, lėtai maišydami suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
  3. Tešlą gerai išminkykite, padaryt rutulį, įdėkite į molinį dubenį ir uždengus ranšluoščiu palaikykite šaltai ( recepto autorė laikomes šaldytuve apie 4-5 dienas).
  4. Išėmus tešlą pasidalinkite kamuoliukais, ir kiekvieną kamuoliuką iškočiokite kočėlu ir spauskite formeles.
  5. Kepkite apie 160 laipsniu orkaitėje apie 12-15 min (priklauso nuo storio) kol paruduos.
  6. Iškepusius dėkite ant lygaus paviršiaus, nes jie būna minkšti tik vėliau sukietėja.
  7. O tuomet kiek tik turite namuose fantazijos, visą ją sudėkite puošiant meduoliukus.
Meduoliukai
Meduoliukai

Receptą atsiuntė Skaistė Vonzodaitė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką