Dabar populiaru
15min be reklamos
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Meduoliais kvepiantis varškės pyragas Kalėdoms

Meduoliais kvepiantis varškės pyragas
Autorės nuotr. / Meduoliais kvepiantis varškės pyragas

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šio pyrago gaminimo eiga bei išvaizda kiek panaši į tradicinio varškės sūrio pyrago gaminimą. Kadangi šiam receptui naudoju gryną riebią varškę, kurią sutrinu su graikišku jogurtu, pyrago konsistencija yra mažiau puri ir kremiška, bet labiau rupi, su jaučiama varške. Jis tikrai patiks visiems varškės skanumynų mėgėjams.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Sausainiai 200 g naminių kalėdinių; pagrindui ir dar keli papuošimui bei 2 šaukštai maltų varškės masei
  • Sviestas 100 g pagrindui
  • Varškė 800 g riebios; varškės masei
  • Jogurtas 200 g tiršto graikiško; varškės masei
  • Apelsinai 1 vnt. varškės masei
  • Cukrus 1 st. nerafinuoto cukranendrių; varškės masei
  • Kiaušiniai 3 vnt. varškės masei
  • Miltai 1 valg. š. šviesių speltų; varškės masei
  • Cinamonas 1 arbat. š. varškės masei
  • Kardamonas 1 arbat. š. malto; varškės masei
  • Kokosų drožlės 2 valg. š. papuošimui

Kaip gaminti

Pyrago pagrindui panaudojau naminių meduolių trupinius, kurių tešlą skaninau aromatingais meduolių prieskoniais. Tų pačių meduolių trupinių bėriau ir į varškės masę, kurią dar papildomai skaninau cinamonu, kardamonais, apelsinų žievelėmis. O patį pyragą puošiau meduoliniais žmogeliukais.

Labai aromatingas, šventėmis ir meduoliais kvepiantis kepinys. Jį galite išsikepti kiek anksčiau, prieš Kūčias ir laikyti šaldytuve iki Kalėdų. Varškės pyragai mėgsta pabręsti šaldytuve, o šis nuo meduolių prieskonių taps tik dar skanesnis. Kvapnaus pasiruošimo Kalėdoms!

Pastaba: ingredientai nurodyti 24 cm skersmens kepimo formai

1. Pirmiausia paruoškite pyrago pagrindą. Kalėdinius meduolius susismulkinkite elektrinėje kapoklėje ir sumaišykite su minkštu sviestu. Kepimo formos dugne patieskite kepimo popierių ir paskleiskite paruoštą pagrindo masę. Statykite kepti į iki 160C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 10 minučių.

2. Varškės masei skirtą varškę ir jogurtą supilkite į kapoklę arba galingą kokteilinę. Ten pat smulkiai įtarkuokite apelsino žievelės ir įspauskite apelsino sultis. Viską gerai išsukite iki vientisos masės, kol varškė taps kreminė ir vientisa.

 

3. Į varškės masę įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, prieskonius, kelis šaukštus maltų meduolių trupinių ir šaukštą miltų. Viską išsukite iki vientisos masės ir supilkite ant iškepusio pagrindo. Pyragą pašaukite kepti į 190C laipsnių įkaitusią orkaitę 30 minučių, po to temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir dar kepkite 30 minučių. Kai pyragas iškeps, pradarykite orkaitės dureles ir palikite jį visiškai ataušti praviroje orkaitėje. Kai atšals, galėsite dėti į šaldytuvą.

4. Kokosų sniegui paruošti, kokosų drožles susmulkinkite elektrinėje kapoklėje arba galingoje kokteilinėje. Paruoštu kokosų sniegeliu per kiaurasamtį apibarstykite pyragą. Jį puoškite kalėdiniais meduoliais.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką