Dabar populiaru
15min be reklamos
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu

Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu
tinklaraštis "aj-receptai" / Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Mėlynės 300 g 100 g šaldytų mėlynių putėsiams ir 200 g želė
  • Grietinė 150 g putėsiams / 30 proc. riebumo
  • Grietinėlė 400 ml po 200 ml putėsiams ir šokolado musui / 35 proc. riebumo
  • Miltelinis cukrus 5 valg. š. 3 valg. š. putėsiams ir 2 valg. š. želė / arba pagal skonį
  • Želatina 1 arbat. š.
  • Šokoladas 120 g baltas

Kaip gaminti

1. Mėlynių putėsiai. Želatiną užpilkite 3 valg. š. šalto vandens ir palikite išbrinkti. Išplakite grietinę, mėlynes (prieš tai pertrinkite jas per sietelį) ir pusę miltelinio cukraus. Ištirpinkite želatiną ir atvėsintą supilkite į turimą masę. Išplakite.

2. Iki standumo išplakite grietinėlę su likusiu milteliniu cukrumi ir atsargiai įmaišykite į mėlynių ir grietinės masę. Išpilstykite į indelius ir statykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

3. Mėlynių želė. Užpilkite želatiną 3 arbat. š. šalto vandens ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią dėkite į per sietelį pertrintų mėlynių masę ir pakaitinkite, kol želatina ištirps, bet neužvirinkite. Atvėsinkite ir atsargiai išpilstykite ant sustingusių mėlynių putėsių. Statykite į šaldytuvą, kad želė sustingtų.

4. Baltojo šokolado musas. Šokoladą ištirpinkite vandens garų vonelėje ir atvėsinkite. Įmaišykite iki standumo išplaktą grietinėlę. Atsargiai, lėtai viską suplakite plaktuvu. Išpilstykite ant sustingusios mėlynių želės ir statykite vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.

Receptas iš tinklaraščio „aj-receptai“

Kategorijos

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką