Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis

Mėsos apkepas
Vida Press nuotr. / Mėsos apkepas

Gardaus, skaniai kvepiančio apkepo recepto autorius – žinomas šefas Yotamas Ottolenghi. Išsikepkite ir skanaukite!

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Bulgur kruopos 150 g 15 min. pamirkytų šaltame vandenyje ir nusunktų; apkepui
  • Aviena 400 g maltos; apkepui
  • Jautiena 400 g maltos; apkepui
  • Cinamonas 1 arbat. š. apkepui
  • Gvazdikėliai 1 žiupsnelis maltų; apkepui
  • Muskatas 1 žiupsnelis malto; apkepui
  • Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio, nuluptas ir sutarkuotas burokine tarka; apkepui
  • Česnakai 6 skiltelės po 3 apkepui ir padažui; nuluptos ir sutraiškytos
  • Pomidorai 1 kg 2 vidutinio dydžio, sutarkuoti burokine tarka, be odelių apkepui, o padažui - 750 g vynuoginių
  • Petražolės 1 sauja plokščialapių, sukapotų; apkepui
  • Kalendros 1 sauja sukapotų; apkepui
  • Kedrinės pinijos 60 g pakepintų sausoje keptuvėje ir stambiai sukapotų; apkepui
  • Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 2 valg. šaukšt. apkepui ir 3 valg. šaukšt. padažui
  • Druska 1 arbat. š. apkepui
  • Juodieji pipirai 2 žiupsnelis apkepui ir padažui
  • Baltojo vyno actas 2 valg. š. padažui
  • Peletrūnas 1 valg. š. šviežių kapotų; padažui (nebūtinai)
  • Jogurtas 120 ml graikiško; padažui

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus, pridenkite ir padėkite šaltai, kol prireiks.

3. Bulgur kruopas ir visus likusius apkepui skirtus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų, dėkite į didelį dubenį ir labai gerai išmaišykite, galite tiesiog rankomis.

4. 30x20 cm dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suverskite apkepo masę, išplokite, išlyginkite paviršių ir patepkite šaukštu alyvuogių aliejaus.

5. Kepkite apie 30–40 min., kol visiškai iškeps, o paviršius bus rusvas. Išimkite iš orkaitės, patepkite paviršių likusiu alyvuogių aliejumi ir leiskite „pailsėti“ 5 min.

6. Pjaustykite porcijomis ir tiekite su iš anksto pasiruoštu padažu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Karamelinis obuolių pyragas su graikiniais riešutais be glitimo

Karamelinis obuolių pyragas su graikiniais riešutais be glitimo 8 asm.

Originalus obuolių pyragas be glitimo – skanus, kvapnus ir sveikesnis. Receptas iš tinklaraščio Soulfood.lt

Grikių miltų lietiniai be glitimo su karamelizuotais obuoliais

Grikių miltų lietiniai be glitimo su karamelizuotais obuoliais 2 asm.

Skanūs ir sveikesni lietiniai, kurie tiks ir patiks ir glitimo netoleruojantiems ar jo vengiantiems žmonėms. Receptas iš tinklaraščio Soulfood.lt

Viščiukas lauže australietiškai

Viščiukas lauže australietiškai 1 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą atsivežiau iš Australijos. Šioje šalyje žmonės daug laiko praleidžia gamtoje, moka stovyklauti ir pritaikyti laukinėje aplinkoje įvairias gudrybes. Viską galite pasiruošti namie, prieš išvažiuojant į gamtą arba iš vakaro – tada kepsnys geriau pasimarinuos.

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pagamino viena jauniausių projekto dalyvių – Marija Šliuožaitė, maisto tinklaraščio „Marijos sandėliukas“ autorė.

 

Karamelinis „Napoleonas“

Karamelinis „Napoleonas“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė „Prezo“ kepyklėlių tinklas. 

 

Šokoladinis „Marselio“ tortas

Šokoladinis „Marselio“ tortas 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Vytautas Zdanauskas. 

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas 8 asm.

Šį tortą paruošite greitai ir nesunkiai, tačiau leiskite dar jam kiek pastovėti, iškart nevalgykite, taip jis bus dar skanesnis. 

Medaus tortas su grietinėlės kremu

Medaus tortas su grietinėlės kremu 10 asm.

Šis tortas formuojamas ne iš trapių kietų papločių, bet iš minkštesnių paplotėlių, kurie greičiau perdrėksta. Išbandykite!

 

Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką