Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis

Mėsos apkepas
Vida Press nuotr. / Mėsos apkepas

Gardaus, skaniai kvepiančio apkepo recepto autorius – žinomas šefas Yotamas Ottolenghi. Išsikepkite ir skanaukite!

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Bulgur kruopos 150 g 15 min. pamirkytų šaltame vandenyje ir nusunktų; apkepui
  • Aviena 400 g maltos; apkepui
  • Jautiena 400 g maltos; apkepui
  • Cinamonas 1 arbat. š. apkepui
  • Gvazdikėliai 1 žiupsnelis maltų; apkepui
  • Muskatas 1 žiupsnelis malto; apkepui
  • Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio, nuluptas ir sutarkuotas burokine tarka; apkepui
  • Česnakai 6 skiltelės po 3 apkepui ir padažui; nuluptos ir sutraiškytos
  • Pomidorai 1 kg 2 vidutinio dydžio, sutarkuoti burokine tarka, be odelių apkepui, o padažui - 750 g vynuoginių
  • Petražolės 1 sauja plokščialapių, sukapotų; apkepui
  • Kalendros 1 sauja sukapotų; apkepui
  • Kedrinės pinijos 60 g pakepintų sausoje keptuvėje ir stambiai sukapotų; apkepui
  • Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 2 valg. šaukšt. apkepui ir 3 valg. šaukšt. padažui
  • Druska 1 arbat. š. apkepui
  • Juodieji pipirai 2 žiupsnelis apkepui ir padažui
  • Baltojo vyno actas 2 valg. š. padažui
  • Peletrūnas 1 valg. š. šviežių kapotų; padažui (nebūtinai)
  • Jogurtas 120 ml graikiško; padažui

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus, pridenkite ir padėkite šaltai, kol prireiks.

3. Bulgur kruopas ir visus likusius apkepui skirtus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų, dėkite į didelį dubenį ir labai gerai išmaišykite, galite tiesiog rankomis.

4. 30x20 cm dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suverskite apkepo masę, išplokite, išlyginkite paviršių ir patepkite šaukštu alyvuogių aliejaus.

5. Kepkite apie 30–40 min., kol visiškai iškeps, o paviršius bus rusvas. Išimkite iš orkaitės, patepkite paviršių likusiu alyvuogių aliejumi ir leiskite „pailsėti“ 5 min.

6. Pjaustykite porcijomis ir tiekite su iš anksto pasiruoštu padažu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką