Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis

Mėsos apkepas
Vida Press nuotr. / Mėsos apkepas

Gardaus, skaniai kvepiančio apkepo recepto autorius – žinomas šefas Yotamas Ottolenghi. Išsikepkite ir skanaukite!

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Bulgur kruopos 150 g 15 min. pamirkytų šaltame vandenyje ir nusunktų; apkepui
  • Aviena 400 g maltos; apkepui
  • Jautiena 400 g maltos; apkepui
  • Cinamonas 1 arbat. š. apkepui
  • Gvazdikėliai 1 žiupsnelis maltų; apkepui
  • Muskatas 1 žiupsnelis malto; apkepui
  • Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio, nuluptas ir sutarkuotas burokine tarka; apkepui
  • Česnakai 6 skiltelės po 3 apkepui ir padažui; nuluptos ir sutraiškytos
  • Pomidorai 1 kg 2 vidutinio dydžio, sutarkuoti burokine tarka, be odelių apkepui, o padažui - 750 g vynuoginių
  • Petražolės 1 sauja plokščialapių, sukapotų; apkepui
  • Kalendros 1 sauja sukapotų; apkepui
  • Kedrinės pinijos 60 g pakepintų sausoje keptuvėje ir stambiai sukapotų; apkepui
  • Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 2 valg. šaukšt. apkepui ir 3 valg. šaukšt. padažui
  • Druska 1 arbat. š. apkepui
  • Juodieji pipirai 2 žiupsnelis apkepui ir padažui
  • Baltojo vyno actas 2 valg. š. padažui
  • Peletrūnas 1 valg. š. šviežių kapotų; padažui (nebūtinai)
  • Jogurtas 120 ml graikiško; padažui

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus, pridenkite ir padėkite šaltai, kol prireiks.

3. Bulgur kruopas ir visus likusius apkepui skirtus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų, dėkite į didelį dubenį ir labai gerai išmaišykite, galite tiesiog rankomis.

4. 30x20 cm dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suverskite apkepo masę, išplokite, išlyginkite paviršių ir patepkite šaukštu alyvuogių aliejaus.

5. Kepkite apie 30–40 min., kol visiškai iškeps, o paviršius bus rusvas. Išimkite iš orkaitės, patepkite paviršių likusiu alyvuogių aliejumi ir leiskite „pailsėti“ 5 min.

6. Pjaustykite porcijomis ir tiekite su iš anksto pasiruoštu padažu.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais 6 asm.

Šį pyragą galima vadinti tikru paskutinės minutės pasiūlymu Kalėdoms, mat jo nereikia brandinti, pertepti ar ypatingai dekoruoti. Paprasta, tačiau neprasta! 

 

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis 2 asm.

Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!

 

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis 1 asm.

3 populiarių vaisių derinys sukuria puikaus skonio, gerai atgaivinantį ir energijos suteikiantį gėrimą.

 

Gaivus mėtinis gėrimas

Gaivus mėtinis gėrimas 2 asm.

Tai puikus gaivinantis kokteilis po šventinio maratono visai šeimynai.

 

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais 1 asm.

Ryškaus skonio, labai gaivus kokteilis padės detoksikuoti organizmą, jei kurį laiką šiek tiek piktnaudžiavote maistu.

 

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais 4 asm.

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Šventinis riešutų vyniotinis su varške 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“ 10 asm.

Jolanta Vitkutė: Per Trijų karalių dieną, sausio 6-ąją, meksikiečiai tradiciškai su šeima arba draugais valgo karaliaus pyragą – „rosca de reyes“ – tai tarsi didžiulis sviestinės tešlos riestainis, gardintas cukruotais vaisiais ir aplietas cukraus glajumi. Bet smagiausia, jog jame suslapstytos plastikinės lėlytės! 

 

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje sūrių skyriuje žvilgsnis užkliuvo už bulgariškos brinzos. Tarpušventyje dažnai norisi paklaidžioti mažiau įprastų skonių vietose. Prisiminiau, kad Bulgarija buvo bene pirmasis mano „užsienis“ ir kad ši Balkanų šalis paliko daug skanių prisiminimų. Vienas iš jų – brinza įdaryti ir apkepti ankštiniai pipirai (bulgariškai – чушки бюрек).

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką