Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru
Nidos Degutienės nuotr. / Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru

Nida Degutienė (Nidos receptai): Įprasta obuolienes gardinti cinamonu. Tačiau siūlau pamėginti vieną kitą indelį pasigaminti obuolienės su vanile – tokiu įdaru paskaninti jūsų obuoliniai kepiniai atsiskleis visai kitomis spalvomis.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, tada dar pusiau, išimkite sėklas. Supjaustykite obuolius įvairaus dydžio gabalėliais. Palikite ir kiek didesnių, kad suvirusi obuolienė turėtų gabalėlių.

2. Į puodą supilkite cintrinos sultis, vandenį, cukrų ir vanilę. Suberkite apie ⅔ kiekio obuolių (pasilikite smulkiausius gabalėlius). Kaitinkite šią masę vis pamaišydami, virinkite ant nedidelės ugnies apie 15 minučių (laikas priklausys nuo to, kokios rūšies ir kietumo jūsų obuoliai, gali pakakti mažiau, bet gali prireikti dar ilgiau), kol obuoliai sukris, visiškai suminkštės. Įdėkite sviestą ir suberkite atidėtus obuolių gabalėlius, dar pavirinkite kelias minutes, kol ir šie paskesnieki šiek tiek suminkštės, bet nesukris visiškai.

3. Sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.

O kai obuolienė jau bus paruošta, kvieskite savo vaikus į virtuvę, ir imkitės mielinių bandelių su gaiviu įdaru, kurios savo forma primins nuo medžių nukritusius obuolius! Tik įsivaizduokite, su kokiu džiaugsmu tokias bandeles mažieji nešis į mokyklą ir su kopkiu apetitu sušveis priešpiečiams.

1. Miltus, mieles, druską sumaišykite dubenyje arba elektrinio kombaino inde. Supilkite pašildytą pieną (tik ne per karštą, ne daugiau 40 °C), kiaušinio trynius, cukrų, vanilę, ir maišykite, paskiausiai lėta srovele supildami tirpintą sviestą.

 

2. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga, žvilganti. Suformuokite iš tešlos rutulį, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite apie valandą pastovėti šiltoje vietoje, kad tešlos kiekis padvigubėtų.

3. Kol tešla kyla, pasiruoškite keksiukų kepimo formą, išklokite ertmes popieriniais sijonėliais arba ištepkite riebalais. Cinamono lazdeles sulaužykite gabalėliais (maždaug 5 cm) – bus obuolių „koteliai“.

4. Pakilusią tešlą išimkite ant darbastalio, padalinkite į 10 dalių. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite rutulį. Jį suplokštinkite, į vidų įdėkite maždaug po 1 šaukštą obuolienės, sulipdykite kraštelius, dar kartą paridenkite, kad bandelė būtų apvali, ir dėkite į paruoštą skardą. Į kiekvienos bandelės centrą įspauskite po cinamono lazdelės gabalėlį, įbesdami jį iki pat bandelės dugno. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite bandeles dar kartą pakilti, apie 30-40 min.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Bandeles patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 25 minutes. Jei cinamono lazdelės kepant iššoks į paviršių ir susikreivins, nepergyvenkite, įspauskite jas atgal į iškepusias bandeles.

Patiekite geriausia šiltas!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką