Dabar populiaru
15min be reklamos
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Mielinės moliūgų duonelės

Moliūgų duonelės
Moliūgų duonelės / Nidos Degutienės nuotr.

Nida Degutienė: Šios moliūgų duonelės yra ne tik stalo puošmena. Jos nuostabiai dera su tiršta aromatinga sriuba, su sūriu ar tiesiog kaip lengvas pusrytis su puodeliu arbatos.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Jei bandeles kepsite su raugu ir šviežiomis mielėmis, sumaišykite mieles, raugą ir pieną bei palikite masę, kad suputotų apie 10-15 min. laikydami šiltoje vietoje. Jei kepsite iš sausų mielių, jas sumaišykite su miltais, druska ir cukrumi.

2. Sausus ingredientus (miltus, sausas mieles, druską ir cukrų) suberkite į elektrinio kombaino indą. Dubenėlyje sumaišykite raugą (jei naudojate) su šiltu pienu ir moliūgų koše (tiesiog sutrinkite mikseriu keptą moliūgą). Šią masę supilkite į miltų masę ir rankomis arba kombainu suminkykite iki vientisos masės. Pabaigoje įminkykite moliūgų sėklas.

3. Palikite šitaip paruoštą masę šiltoje vietoje, uždengę virtuviniu rankšluosčiu, kad tūris padvigubėtų (apie 60-90 min). Po šio laiko sumaigykite tešlą, padalinkite į 10 dalių. Iš kiekvienos suformuokite po duonelę (apvalią ar pailgą).

4. Išdėliokite duoneles išlaikant atstumą tarp jų ant skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pakilti dar kartą. Užtruks apie 30 min.

 

5. Įkaitinkite orkaitę iki 210C. Orkaitės apačioje padėkite karščiui atsparų indą. Turėkite pasiruošę 150 ml verdančio vandens. Pašaukite bandeles kepti, geriausiai – arčiau viršutinio kaitinimo elemento, ir tuo pat metu įpilkite į indą orkaitėje karšto vandens, kad kepant susidarytų garai. Jei turite garinę orkaitę, galite įjungti duonos kepimo funkciją ir sekti instrukcijas. Bandelės iškeps per maždaug 10-15 min, tačiau laikas visada priklauso nuo orkaitės savybių ir bandelių dydžio.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu 6 asm.

Prieš kepant ant anties odos peiliu ar žirklėmis verta nedidelius įpjovimus, kad anties riebalai galėtų paprasčiau nutekėti.

 

Imbierinė antis su citrusais

Imbierinė antis su citrusais 6 asm.

Citrusiniai vaisiai nuostabiai pagardina paukštieną, o imbierai suteikia švelnaus pikantiškumo. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!

 

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“ 8 asm.

Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.

 

Karkos, troškintos BBQ padaže

Karkos, troškintos BBQ padaže 2 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“: Labai mėgstu gaminti tuos patiekalus, prie kurių nereikia daug „žaisti“, o rezultatas labai džiugina. Viską sudedu į puodą, kelios valandos orkaitėje ir „bon appetit“!

 

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų 6 asm.

Šie sausainiai idealiai tinka Advento kalendoriui, o ir kitoms didelėms ar mažoms progoms!

 

Mielinės moliūgų duonelės

Mielinės moliūgų duonelės 5 asm.

Nida Degutienė: Šios moliūgų duonelės yra ne tik stalo puošmena. Jos nuostabiai dera su tiršta aromatinga sriuba, su sūriu ar tiesiog kaip lengvas pusrytis su puodeliu arbatos.

 

Moliūginis tiramisu

Moliūginis tiramisu 8 asm.

Pagal šį receptą tiramisu ruošia maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, pasak jos, esminiai tiramisu ingredientai yra gera stipri kava, maskarponės ir kiaušinių kremas ir tradiciniai biskvitiniai sausainiai, dar vadinami „damų piršteliais“. Be to, šį desertą pasigaminti dar ypatingai paprasta, jam nereikalinga net orkaitė.

Šokoladinė kava

Šokoladinė kava 2 asm.

Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą – šokoladinę kavą.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką