Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.8 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Mielinis suktinis su uogiene

Mielinis suktinis su uogiene ir spanguolių kisieliumi
Dangiros Šimašiutės nuotr. / Mielinis suktinis su uogiene ir spanguolių kisieliumi

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Man regis, jog mielinė tešla yra apipinta mitais ir daug kas jos bijo. Ne kartą girdėjau tokius žodžius: „man mielinė tešla neišeina“, „mėgstu mielinius pyragus, bet jų nekepu, nemoku“. Patikėkite manimi, mielinė tešla nėra tokia sudėtinga. Pabandykite ir jums pavyks!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Mieles apiberkite šaukštu cukraus ir apliekite puse pieno kiekio. Ištirpinkite ir palaikykite 10–15 minučių, kol suputos.

2. Miltus suberkite į didelį dubenį, sumaišykite su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Viduryje suformuokite duobutę, įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstraktą, mielių mišinį ir likusį pieną. Sumaišykite. Sudėkite minkštą sviestą.

3. Suminkykite tešlą į vieną gabalą ir išverskite ant miltais paberto virtuvinio stalo. Minkykite tešlą bent 10 min., kol ji taps vientisa ir elastinga.

4. Iškočiokite tešlą į didelį, pailgą ovalą. Užtepkite uogienę ir susukite. Supjaustykite į 10–12 gabalų, priklausomai nuo savo kepimo indo. Indą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite susuktus tešlos gabaliukus stačiai. Laikykite šiltoje vietoje apie valandą, kad pakiltų.

5. Orkaitę įkaitinkite 180 °C. Dėkite į ją kepimo formą su suktiniu ir kepkite 40 min.

Pastaba: jei neturite šiltos krosnies, žiemą gali būt sunku rasti šiltą vietelę tešlai kildinti. Aš ją kildinu orkaitėje: pagal produktų atšildymo programą ji įkaista iki 30 °C, tai dar kiek per karšta, nes optimali mielinės tešlos kildinimo temperatūra yra maždaug 25 °C, todėl aš palieku mažą plyšį orkaitės durelėse ir tešla kyla kaip ant mielių!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Greiti riešutų sviesto saldainiai

Greiti riešutų sviesto saldainiai 3 asm.

Follow your spoon: Šių saldainių gaminimas nereikalauja didelių pastangų, užtruksite tik kelias minutes, o desertu galėsite mėgautis visą savaitę ar net ilgiau!

 

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai 2 asm.

Follow your spoon: Tokie kepti kalafiorai gali būti puikus lengvas užkandis ar garnyras prie pietų ar vakarienės patiekalo. Gaminimo eiga labai paprasta, o rezultatas neapsakomai skanus!

 

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais 1 asm.

Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.

 

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Speltų miltai, kokybiška kakava ir, netikėtumas, ingredientų „surišimui“ naudojamas avinžirnių nuoviras – tai 3 pagrindiniai ingredientai, be kurių ruošdami šių skanėstų tešlą neišsiversite. Visa kita nesunkiai rasite savo virtuvės spintelėse. Darbo nedaug, tad raitokitės rankoves ir pirmyn!

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką