Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Mielinis Velykinis pyragas su džiovintomis uogomis

Velykinis pyragas
„Eva Shoot Photography“ nuotr. / Velykinis pyragas

Šio nuostabaus šventinio pyrago receptu dalinasi tinklaraščio „Penktadienio desertas“ kūrėja Kotryna Starkienė.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Miltus persijokite su cukrumi, mielėmis ir druska į didelį dubenį. Pieną pašildykite. Kiaušinius lengvai išplakite.

2. Į miltų mišinį supilkite šiltą pieną, kiaušinius ir sudėkite minkštą sviestą. Maišykite, kol tešla taps lipni.

3. Ant miltais pabarstyto paviršiaus minkykite tešlą, kol ji taps tąsi, glotni ir minkšta – apie 10 minučių.

4. Gerai išminkytą tešlą sudėkite į sviestu išteptą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir pastatykite šiltoje vietoje. Palikite tešlą maždaug 1,5–2 valandoms, kol ji padvigubės.

 

5. Kai tešla pakils, išimkite ją iš dubens ir dar kartą išminkykite. Po truputį berkite uogas ir stambiai tarkuotą marcipaną, vėl minkykite, kad uogos tolygiai pasiskirstytų. Kai subersite visas uogas ir sudėsite marcipaną, tešlą vėl dėkite į sviestu išteptą dubenį, uždenkite plėvele ir palikite dar maždaug 1,5 valandos, kad ji pakiltų.

6. Pakilusią tešlą padalinkite į 12 lygių dalių. Kiekvieną dalį šiek tiek paminkykite ir suformuokite rutuliuką.

7. Pailgą kepimo formą gausiai ištepkite sviestu ir sudėkite tešlos rutuliukus į eilę po du, vieną šalia kito. Uždenkite maistine plėvele ir palikite dar valandai, kad pakiltų.

8. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 35 minutes.

9. Dar karštą pyragą aptepkite apelsinų sirupu, kurį paruoškite į prikaistuvį supylę apelsinų sultis ir cukrų. Mišinį kaitinkite tol, kol sirupas taps tirštas.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką