Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Migdolinė rabarbarų ir abrikosų tarta

Migdolinė rabarbarų ir abrikosų tarta
Julijos Steponavičiūtės nuotr. / Migdolinė rabarbarų ir abrikosų tarta

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Turtingo skonio, sodrus, su šiek tiek rūgštelės įdare. Šis pyragas tiesiog tobulas vėsesniems vakarams. Beje, kepinys labai lengvai keičiamas, mat įdarui galite naudoti tokias uogas ir/ar vaisius, kokius tik norite. Tiesa, siūlyčiau maišyti rūgštesnius ir saldesnius, tarkime, persikus ir vyšnias ar slyvas. Ir nors pyragas ne iš lengvųjų, net nedidelis gabalėlis tikrai patenkins saldumo poreikį.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite migdolų ir paprastus miltus, cukrų ir druską. Suberkite šiuos ingredientus į elektrinį maišytuvą, sudėkite kubeliais susmulkintą sviestą ir labai trumpam įjunkite kombainą – tegul iš ingredientų susiformuoja drėgni trupiniai (jei neturite kombaino, šį procesą galite atlikti ir rankomis, trindami miltus ir sviestą pirštų galiukais).

2. Perkelkite gautus trupinius į dubenį, supilkite trynį ir vandenį ir suminkykite nedidelį tešlos rutulį. Apsukite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 20 min.

3. Paruoškite įdaro užpilą. Paplakite šluotele kiaušinius, supilkite grietinėlę, suberkite maltus migdolus. Atidėkite.

4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus ir klokite kartu su popieriumi ant kepimo formos dugno. Tik įsitikinkite, kad iškočiojote tiek, kad gautumėte maždaug 4 cm aukščio kraštelius.

 

5. Subadykite tešlos pagrindą šakute ir dėkite į šaldytuvą 15 min.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (arba iki 160 laipsnių, jei naudojate režimą su „vėjeliu“). Kai orkaitė įkais, dėkite kepimo formą su pagrindu ir kepkite apie 15 min. Tada išimkite iš orkaitės ir leiskite kiek pravėsti.

7. Ratu iš kraštų sudėliokite abrikosų puseles (žinoma, be kauliukų), o per vidurį – supjaustytus rabarbarų stiebus. Ant viršaus pilkite pasigamintą įdaro užpilą. Pabarstykite viršų trupučiu rudojo cukraus ir dėkite į orkaitę kepti – tam prireiks 30–35 min.

8. Leiskite kiek atvėsti prieš perkeliant į lėkštę. Patiekite šiltą arba jau atvėsusį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką