Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.1 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Minkštas rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas
Strelkabelka nuotr. / Rabarbarų pyragas

Strelkabelka.lt:  Iš rabarbarų verdu džemą su rozmarinu, čatnį su karamelizuotais raudonaisiais svogūnais, tačiau šįkart dar vienas kepinys – pyragas su rabarbarais. Iš tiesų tai šiek tiek adaptuotas kulinarinių knygų autorės ir TV laidų vedėjos Mery Berry obuolių pyrago receptas. Beje, baltąjį cukrų galite maišyti per pusę su ruduoju.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Miltus, kepimo miltelius ir cukrų gerai permaišykite dubenyje. Įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilės pastą ir supilkite lydytą sviestą. Plakikliu viską gerai išplakite – darykite tą apie minutę.

2. Suberkite rabarbarus, viską permaišykite.

3. Sviestu ištepkite 20 cm kepimo formą. Supilkite tešlą.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40–45 min. Įkišus medinį pagaliuką, pyragas turi būti sausas. Jei dar „žalias“ – kepkite dar šiek tiek.

5. 2 valg. šaukšt. abrikosų uogienės sudėkite į mažą puodelį, įpilkite 1 valg. šaukšt. vandens. Viską išmaišykite ir užvirinkite. Šiek tiek pavirkite, kol pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies, leiskite pravėsti. Konditeriniu teptuku aptepkite pyrago paviršių.

Arba galite pyragą tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Arba galite visai nieko nedaryti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką