Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 14
Jau įvertinote šį receptą

Minkšti meduoliai

Minkšti meduoliai
Vida Press nuotr. / Minkšti meduoliai

Šie meduoliai patiks mėgstantiems minkštesnius kepinius. Tokių meduolių receptas atkeliavo iš Vokietijos, kur jie pagražinami riešutais, šokolado glajumi. Šie meduoliai nebus tinkami kabinti ant eglutės, o ir jų galiojimo laikas kiek trumpesnis nei įprastų kietesnių kepinių.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Nedideliame inde pakaitinkite medų ir sviestą, kol ištirps, pamaišykite, neleiskite užvirti.

2. Atskirame dubenyje sumaišykite abiejų rūšių miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir nutarkuotą citrinos (ar apelsino) žievelę.

3. Supilkite skystąją masę į sausus ingredientus ir sumaišykite tešlą, ji bus gana minkšta. Apdenkite maistine plėvele ir dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.

4. Iš atšalusios tešlos formuokite maždaug 2,5–3 cm skersmens rutuliukus, kiek paspausdami dėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 12–15 min. Iškepusiems leiskite visiškai atvėsti (geriausiai – ant grotelių).

 

6. Pasigaminkite glajų: į nedidelį metalinį puodelį ar dubenėlį sulaužykite šokoladą, pakaitinkite virš garų ar įstatę į puodą su karštu vandeniu. Kai ištirps, supilkite aliejų, išmaišykite.

7. Dekoruokite meduolius: kiekvieną jų plokščiąja puse pamerkite į šokolado glajų, tuomet leiskite glajui sustingti paguldę sausainį dugnu į viršų. Viršaus papuošimui tiesiog aptepkite viršutinę meduolių pusę plonyčiu tirpinto sviesto sluoksneliu ir gausiai pabarstykite cukraus pudra.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką