Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 21
Jau įvertinote šį receptą

Moliūgų ir bulvių blynai

Moliūgų ir bulvių blynai
Dangiros Šimašiutės nuotr. / Moliūgų ir bulvių blynai

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Labai mėgstu paprastus bulvinius blynus, bet taip pat mėgstu įvairovę. Šįkart bulves sumaišiau su moliūgais ir nepasigailėjau. Saldžiai aromatingi, sotūs ir gardūs blynai praskaidrins net ir labiausiai darganotą žiemos vakarą – ne tik savo skoniu, bet ir saulėta spalva.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Aš juos valgiau su graikišku jogurtu, pagardintu trupučiu druskos, pipirų ir česnako, bet čia taip pat tiks ir paprasta grietinė, o dar pagardinus juos trupučiu rūkytos lašišos, turėsite visai gurmanišką patiekalą, kuriuo nedvejodami galite vaišinti net įnoringus svečius.

1. Sumaišykite tarkuotus moliūgus ir bulves. Įtarkuokite svogūną. Įmaišykite kiaušinius ir miltus. Pagardinkite trupučiu muškato riešuto, geru žiupsniu kajeno pipirų ir druska. Įmaišykite moliūgo sėklas.

2. Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.

3. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus alyvuogių aliejaus. Kabinkite po šaukštą paruoštos masės, keptuvėje formuokite blynus šiek tiek juos paplodami šaukštu. Kepkite ant lengvos ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrus.

4. Mėgaukitės šiais blynais su trupučiu grietinės, graikišku jogurtu, o gal ir gabalėliu rūkytos lašišos.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pagamino viena jauniausių projekto dalyvių – Marija Šliuožaitė, maisto tinklaraščio „Marijos sandėliukas“ autorė.

 

Karamelinis „Napoleonas“

Karamelinis „Napoleonas“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė „Prezo“ kepyklėlių tinklas. 

 

Šokoladinis „Marselio“ tortas

Šokoladinis „Marselio“ tortas 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Vytautas Zdanauskas. 

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas 8 asm.

Šį tortą paruošite greitai ir nesunkiai, tačiau leiskite dar jam kiek pastovėti, iškart nevalgykite, taip jis bus dar skanesnis. 

Medaus tortas su grietinėlės kremu

Medaus tortas su grietinėlės kremu 10 asm.

Šis tortas formuojamas ne iš trapių kietų papločių, bet iš minkštesnių paplotėlių, kurie greičiau perdrėksta. Išbandykite!

 

Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.

Šašlykai su citrinomis

Šašlykai su citrinomis 6 asm.

Pagal šį receptą paruoštą šašlyką reikės marinuoti 3 valandas, iškepta jis bus minkštutėlė. 

 

Šašlykai su kefyru

Šašlykai su kefyru 10 asm.

Tokius šašlykus marinuoti reikės išvakarėse prieš kepant. 

 

Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis

Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis 6 asm.

Kaip ruošiamas šis nekeptas skanėstas laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo konditerijos profesionalas Ali Gadžijevas. Išbandykite ir jūs!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką