Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 14
Jau įvertinote šį receptą

Moliūgų keksas su apelsinais

Moliūgų keksas su apelsinais
Asmeninio albumo nuotr. / Moliūgų keksas su apelsinais

Renata Ničajienė („Sezoninių skanumynų istorijos“): Kepiniai su moliūgais dažniausiai būna dviejų tipų: tie, į kuriuos moliūgas įtarkuojamas šviežias, ir tie, kuriems panaudojama iš anksto paruošta moliūgų tyrė. Šiam reikia būtent moliūgų tyrės.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Namie pasigaminti moliūgų tyrę visai nesudėtinga. Tai patogus moliūgų apdorojimo būdas, leidžiantis prapjautą didelį moliūgą išlaikyti ilgiau ir net užšaldyti. Ruošdami tyrę, moliūgą perpjaukite pusiau ir kiškite kepti į orkaitę. Iškepusio moliūgo minkštimą išskaptuokite ir sutrinkite. Kad moliūgų tyrė būtų kuo tirštesnė, ją per naktį nuvarvinkite tankiame kiaurasamtyje. Sausesnė moliūgų tyrė labiau tinka kepiniams.

Paruoštą tyrę galite iki savaitės laikyti šaldytuve arba užšaldyti vėlesniam naudojimui. 

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, tada iš lėto supilkite alyvuogių aliejų, po jo berkite prieskonius, sukrėskite moliūgų tyrę.

2. Apelsinus gerai nuplaukite su soda. Nuo vieno apelsino smulkiai nutarkuokite geltonąją žievelę ir išspauskite sultis, viską supilkite į kekso tešlą.

3. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais, druska. Miltų mišinį supilkite į paruoštą tešlą, gerai išmaišykite.

4. Kekso kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, į ją supilkite paruoštą tešlą. Antrąjį apelsiną plonai supjaustykite riekelėmis ir gražiai uždėkite ant kekso viršaus, jį apibarstykite cinamonu. Pašaukite keksą kepti į įkaitintą 170 laipsnių orkaitę 50-60 minučių, kol gerai iškeps. Ar keksas jau iškepęs, tikrinkite įbesdami į jį medinį pagaliuką.

5. Iškepusį keksą palikte praaušti ant grotelių. Pjaustykite ir valgykite jau visai atšalusį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką