Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 28
Jau įvertinote šį receptą

Morkų, apelsinų ir lęšių sriuba

Morkų, lęšių ir apelsinų sriuba
Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“ / Morkų, lęšių ir apelsinų sriuba

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Sriuba tiršta, soti ir aromatinga. Kiek egzotiškai kvepianti apelsinais, prabylančiais su kiekvienu šaukštu – neįkyriai ir švelniai. Morkos nudažo sriubą apelsino geltonio spalva, lęšiai ir žiupsnis ciberžolės pasakoja apie Rytus, o orkaitėje kepantys cinamoniniai, saldūs mažučiai duonos gabalėliai, rodos, primena, kad turbūt viskas pasaulyje yra tam, kad pasidalytum.

1. Puode nesvylančiu dugnu ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės.

2. Sudėkite kubeliais pjaustytas morkas ir bulves ir patroškinkite 5 min. ant vidutinės ugnies.

3. Daržoves užpilkite sultiniu, sudėkite šalavijų lapelius, įberkite ciberžolės. Puodą pridenkite ir palikite virti 10 minučių, kol morkos ims minkštėti.

4. Apelsiną nuplikykite karštu vandeniu, nušveiskite šveistuku ir smulkia tarka nutarkuokite žievelę – prireiks vieno kupino šaukšto. Išspauskite sultis – jų prireiks maždaug 125 ml.

5. Lęšius perplaukite šaltu vandeniu ir suberkite į puodą. Sudėkite tarkuotą apelsino žievelę.

6. Virkite dar 10-15 minučių, kol daržovės bus minkštos, o lęšiai išvirs.

7. Išimkite šalavijų lapelius, sriubą sutrinkite rankiniu maišytuvu. Supilkite išspaustas apelsino sultis.

8. Duonos riekeles iš abiejų pusių sutepkite plonu sviesto sluoksneliu, supjaustykite kubeliais. Į plastikinį indelį arba tvirtą maišelį suberkite cukrų ir cinamoną, duonos kubelius, indelį/maišelį uždarykite, užriškite ir gerai pakratykite, kad duona apliptų.

9. Suberkite į kepimo formą arba skardą ir pašaukite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 10 minučių, kol duona apskrus.

10. Sriubą pašildykite – jei atrodytų per tiršta, įpilkite vandens ir leiskite užvirti. Paragaukite – galbūt trūksta prieskonių, ir išpilstykite į gilias lėkštes ar puodelius.

11. Patiekite su cinamoniniais skrudinukais.

Skanaus!

Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Kategorijos

Daugiau receptų

Senovinė mielinė boba Velykom

Senovinė mielinė boba Velykom 8 asm.

Strelkabelka.lt: Kaip ir visi mieliniai kepiniai, ši boba skaniausia yra pirmą dieną, bet ir antrą dieną šita boba vis dar buvo minkšta (per naktį laikiau uždengtą). Ji man priminė itališką „colombą“ – vietoj razinų įdėjus ten cukatų, gal šiek tiek daugiau cukraus, tikrai labai panašų rezultatą gautume.

 

Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais

Pavasariška galetė su sūriais, žaliomis daržovėmis ir putpelių kiaušiniais 4 asm.

Maisto tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ kūrėja Jurgita Vaskel siūlo Velykoms ir iškylos krepšiui puikiai tinkantį kepinį.

Vokiškas trijų rūšių mėsos troškinys „Pichelsteiner“

Vokiškas trijų rūšių mėsos troškinys „Pichelsteiner“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Dar jis vadinamas Bismarko troškiniu, nes pasakojama, kad Otto von Bismarckas, Prūsijos ir Vokietijos XIX a. politikas, ypač pamėgo šį patiekalą, kai ilsėjosi Bavarijos kurorte Bad Kisingene. Šio troškinio garbei Rėgeno mieste Bavarijoje vyksta šventė su naktiniais plaukiojimais valtelėmis Rėgeno upėje, karnavaline eisena, muge ir fejerverkais. Šventė vadinama „Pichelsteiner Fest“ ir vyksta nuo 1874 metų. Yra ką švęsti, nes kvapnus, sultingas ir gardus troškinys vilioja iš tolo.

Grikių „crème brûlée“

Grikių „crème brûlée“ 4 asm.

Kreminis skanėstas su traškia karamelės plutele ant viršaus – toks yra tobulasis desertas „crème brûlée“. Daugelis yra jo ragavę, tačiau gana retai kas ryžtasi pasigaminti „crème brûlée“ namuose. Iš tiesų didelio vargo ruošiant šį desertą nėra, tereikia tik šiek tiek tikslumo ir atidumo. Kokios nors šventės proga išbandykite kiek įdomesnį šio deserto variantą, su švelniu grikių poskoniu ir aromatu! Jo receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Žaliosios arbatos mačios tiramisu

Žaliosios arbatos mačios tiramisu 2 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis desertas puikiai tiks šventiniam stalui, pagaminti galite iš vakaro, o ryte bus galima skanauti arba patogiai, tame pačiame inde, vežtis į svečius. Tiramisu vienas mėgstamiausių desertų, gaminau jį ne vieną dešimtį kartų. Kai pabodo tradicinis, pradėjau eksperimentuoti: ruošiau citrininį su braškėmis, jam kremą plakiau su kiaušiniais ir be jų, bet visada stengdavausi pati iškepti biskvitus, kurie žymiai pagerina deserto skonį.

Skanus ir lengvai pagaminamas varškės pyragas su aguonomis

Skanus ir lengvai pagaminamas varškės pyragas su aguonomis 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai senas, geras, visų mėgstamas varškės pyrago receptas. Pyragą galima papildyti įvairiais priedais: mėgstama uogiene, obuoliais, bet šiam kartui pasirinkau aguonas. Aguonas įdarui naudokite jau sumaltas. Toks pyragas ne tik labai skanus bet ir labai lengvai pagaminamas.

Purių mielinių rutuliukų duona

Purių mielinių rutuliukų duona 6 asm.

Auksinė plutelė, minkštas vidus, švelnus mielinio kepinio aromatas – visus šiuos malonumus patirsite, jei išsikepsite neįmantrios, tačiau labai gardžios mielinių rutuliukų duonos. Bus smagu ją plėšyti, jei norite, pertepkite rutuliukus sviestu ar mėgstamu džemu ir mėgaukitės prie arbatos, kakavos ar pieno puodelio.

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais 4 asm.

Šio įdomaus, tačiau gana greitai paruošiamo vištienos patiekalo receptu dalinasi TV laidų vedėjas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

 

Makaronų salotos „Tutti frutti“ su alyvuogėmis, sūriu ir džiovintais pomidorais

Makaronų salotos „Tutti frutti“ su alyvuogėmis, sūriu ir džiovintais pomidorais 5 asm.

Vytaras Radzevičius (Pasaulio puodai): „Tutti frutti“ itališkai reiškia „visi vaisiai“. Suprantu kaipo kratinys, mišinys, ką turiu tą dedu. Dėl to taip ir pavadinau šias salotas. Populiarus žodis maiste ir popkultūroje. Šioms salotom pagaminti tinka lietuviškas posakis „nepersistenk”. Jokių ypatingų gebėjimų ar žinių nereikia. 

 

Veganiški žemės riešutų plokštukai

Veganiški žemės riešutų plokštukai 6 asm.

Veganiškas skanėstas, kuriam naudojamas naminis riešutų sviestas ir populiarėjantys speltų miltai, nepaliks abejingų. Idealiai tinka prie bet kokio jūsų mėgstamo karšto gėrimo puodelio. Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką