Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu
Autorės nuotr. / Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Renata Ničajienė ( sezoninėvirtuvė.lt): Kviečiu išbandyti gardų sezoninį skanumyną su morkomis. Visi jo ragavę manęs tik ir klausinėjo „ar jis tikrai be kvietinių miltų?“, „o jo kremui iš tiesų nenaudojai sviesto, cukraus ar plaktos grietinėlės?“. Ne, šiam pyragui tikrai nenaudojau aukščiau išvardintų ingredientų, bet už tai bėriau maltų migdolų, puskilį tarkuotų morkų, pyliau tyro alyvuogių aliejaus, o kremą išsukau iš rikotos ir šviežio medaus.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Smulkiai nutarkuokite apelsino žievelę ir suberkite ją prie tarkuotų morkų.

2. Išspauskite apelsino sultis ir užpilkite ant nuplautų razinų. Palikite, kad pabrinktų.

3. Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, kol pabals. Į plaktus kiaušinius supilkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus riešutus, išbrinkusias razinas, kokosų drožles, cinamoną, tarkuotas morkas.

4. Maltus migdolus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į skystąją tešlos dalį. Užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą.

5. Torto formoje patieskite kepimo popierių, supilkite pusę paruoštos tešlos ir kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.

 

6. Iškepusį torto pagrindą guldykite ant grotelių, kad atauštų, o iš likusios tešlos iškepkite dar vieną torto pagrindą.

7. Paruoškite torto kremą. Rikotą gerai išsukite su skystu medumi ir vanilės ekstraktu.

8. Tortą pertepkite paruoštu kremu: vieną torto pagrindą aptepkite rikotos kremu ir pridenkite jį antruoju pagrindu. Rankomis torto viršų kiek paspauskite. Likusį kremą tepkite ant torto šonų ir viršaus.

Tortą galite puošti trafaretu, apibarstę cukraus ar kakavos milteliais arba rudeninėmis uogomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką