Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 17
Jau įvertinote šį receptą

Naminė tepama karamelė

Obuoliai ir karamelė
Vida Press nuotr. / Obuoliai ir karamelė

Trys ingredientai: vanduo, cukrus ir grietinėlė. Tiek turėdami, jūs galite sukurti karamelę – džiaugsmą akims ir skonio receptoriams.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Kaip paprastai nutinka su tokiais populiariais produktais, kiekvienas virtuvės virtuozas gamina jį savais metodais. Dalis virėjų deda sviesto, bet tikrai galima išsiversti be jo. Kai kas pataria naudoti rudąjį cukrų, bet patyrę specialistai į tai žiūri skeptiškai. Esą čia jis visiškai netinka jau vien dėl to, kad šiame cukruje esanti fruktozė ir organiniai junginiai kaitinami ims degti pirmiau, nei pradės formuotis karamelė.

Jeigu norite skystesnės, lengvai tekančios karamelės, kaitinkite ją keliomis minutėmis mažiau. Ir atvirkščiai – jei pirmenybę teikiate tąsiam, klampiam, irisus primenančiam produktui, masės temperatūra turėtų būti apie 112 laipsnių. Reikia pridurti ir tai, kad vėsiai pastovėjusi masė dar labiau sutirštės.

1. Prikaistuvyje sumaišykite vandenį, cukrų ir druską. Jei naudojate, įmeskite vanilės ankštį.

2. Kartais pamaišydami šakute kaitinkite ant vidutinės kaitros (6–7 viryklės padalos), kol sirupas virdamas taps aukso spalvos (apie 10 min.) Būkite atidūs, riba tarp gražios auksinės spalvos ir degimo labai plona!

3. Greitai supilkite grietinėlę ir sumažinkite ugnį (iki 4–5 padalos).

4. Nuolat maišydami mentele, viską kaitinkite iki 107 laipsnių. Karamelė turi būti gražios rudos spalvos ir klampi. Tai užtruks vos kelias minutes.

5. Nuimkite puodą nuo ugnies ir iš karto perpilkite masę į karščiui atsparų indą. Sandariame indelyje šaldytuve karamelė gali stovėti mėnesį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką