Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Naminės garstyčios

Garstyčios
Vida Press nuotr. / Garstyčios

Grūdeliai ir vanduo – paprastam garstyčių padažui pagaminti užtenka vos dviejų ingredientų. Visi kiti produktai – skonio ir išmonės reikalas.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Garstyčioms gaminti naudojamos trijų skirtingų spalvų sėklos: geltonos, rudos ir juodos. Spalva išduoda ir jų aitrumo skalę: geltonos švelniausios, juodos – stipraus skonio mėgėjams. Maišant skirtingų rūšių grūdelius, išgaunant norimą rupumą bei eksperimentuojant su skirtingais priedais ar prieskoniais išgaunamas ir savitas garstyčių skonis.

JAV į garstyčias dedama daug medaus, dėl to jos itin švelnios. Garsiosios Dižono garstyčios tradiciškai gaminamos maišant rudųjų garstyčių sėklas su neprinokusių vynuogių sultimis. Angliškos išsiskiria aitrumu, o pusiau saldžios, pusiau aštrios bavariškos tradiciškai gaminamos su cukrumi.

Norint burnoje sproginėjančių aitrių grūdelių, maišant padažą galima palikti nemaltų ar pusiau traiškytų garstyčių sėklų. Tiesa, be traškumo, padažui jie suteiks ir kartumo.

Patyrę garstyčių gamintojai yra pastebėję, kad, norint ugningo padažo, į garstyčias pilamas vanduo turi būti ledinis. Kuo šiltesnis vanduo, tuo padažas bus švelnesnis.

1. Garstyčių grūdelius švelniai pasmulkinkite virtuvės kombainu. Grūdelių rupumą reguliuokite pagal savo skonį.

2. Grūstas sėklas sumaišykite dubenėlyje su maltomis garstyčiomis, druska ir ciberžole. Įpilkite vandens, įdėkite medaus ir viską gerai išsukite. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite daugiau vandens.

3. Palikite keliolikai minučių pastovėti. Kuo ilgiau garstyčios su vandeniu pamirks, tuo švelnesnės jos bus.

4. Į „pailsėjusias“ garstyčias supilkite actą, jei norite, įberkite žolelių ar kitų prieskonių. Norint švelnesnio skonio, galima dėti daugiau medaus.

5. Šviežiai išsuktos garstyčios yra aitrios ir karčios, todėl padažą sudėkite į sandarų indelį ir palikite bent parą pastovėti. Stovėdamos jos sušvelnės. Su druska ir actu pagamintas garstyčių padažas šaldytuve gali stovėti ir metus.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Karštas šokoladas su kardamonu

Karštas šokoladas su kardamonu 2 asm.

Nenustebkite tarp šio deserto ingredientų pamatę sviestą, jo čia reikia tam, kad geriau atsiskleistų prieskoniai, o pats gėrimas būtų aksominis. 

 

Karštas šokoladas su cinamonu

Karštas šokoladas su cinamonu 2 asm.

Kvapniu šio skanėsto akcentu tegul tampa cinamonas, o ant viršaus pabarstykite mažų zefyriukų – bus gražu ir smagu!

 

Imbierinis karštas šokoladas

Imbierinis karštas šokoladas 2 asm.

Nustebsite, kaip gerai dera imbieras ir šokoladas. Beje, šiam skanėstui galite naudoti ne tik įprastą, bet ir augalinį pieną.

 

Apelsininis karštas šokolado gėrimas

Apelsininis karštas šokolado gėrimas 4 asm.

Išbandykite šį klasikinį skanėstą, kurį į naują lygį kilsteli užburiantis apelsinų aromatas. 

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis 6 asm.

Pasigaminti naminių saldinių nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tą puikiai įrodo receptas, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris Ali Gadžijevas. 

 

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys

Sotus, burnoje tirpstantis veršienos kulninės troškinys 4 asm.

Kai bus proga, nusipirkite piniginės nedraskančios veršienos kulninės – valanda-kita ir ant stalo garuos nuostabus patiekalas, o troškinta mėsa tiesiog tirps burnoje. Tikras „comfort food“, ypač, kai nelepina orai.

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys

Pomidorinis sviestinių pupelių ir bolivinių balandų troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis patiekalas – puikus pavyzdys, kaip namuose nesudėtingai ir pigiai galima pasigaminti maistingą patiekalą. Nuotraukoje matote vegetarišką troškinio versiją, tačiau jį pritaikyti veganiškai mitybai itin paprasta – tereikia nedėti fetos ir grietinės/jogurto. Vietoj gyvulinės kilmės produktų galite naudoti veganiškus sūrio pakaitalus bei maistines mieles.

 

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas

Veganiškas raudonųjų lęšių lavašas 2 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Į didelius lavašo papločius patogu susukti šiek tiek mėgstamo užtepo, daržovių ir taip pasigaminti skanų užkandį. Tačiau lavašo galima išsikepti ir patiems, dar vienas netikėtumas – ne iš miltų, tačiau iš mirkytų raudonųjų lęšių. Metas pamėginti!

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms

Klasikinis balzaminio acto padažas salotoms 4 asm.

Tai padažas, kurio receptą įsiminsite labai greitai, nes ingredientų reikia nedaug, tačiau jis itin tinka prie įvairių salotų – tik lapelių, su daržovėmis, sūrio drožlėmis ir panašiai.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką