Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Naminiai glaistyti varškės sūreliai

Glaistytas varškės sūrelis
Vida Press nuotr. / Glaistytas varškės sūrelis

Šokoladu aplieti maži varškės gabaliukai – sovietmečio palikimas. Nors tikrai neblogas, reikia pripažinti.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Sūrelių pagrindą sudaro varškė. Dėl saldumo dedama cukraus arba tirštinto pieno. Kad sūreliai būtų tvirti, maišoma želatinos, krakmolo ar kitų tirštinančių ir stabilizuojančių medžiagų. Neglaistyti sūreliai dažnai skaninami razinomis, glaistyti – aguonomis, kakava, šokolado gabaliukais, uogiene, karamele ar kokosais. Visus šiuos priedus galima išbandyti ir namuose.

Jei naudojate cukrų, rinkitės miltelinį, kad jis lengvai ištirptų bendroje masėje. Paruošta varškė turi būti puri ir drėgna, tik jokiu būdu ne šlapia. Naudojant sausesnę varškę, galima įpilti keletą šaukštų grietinėlės ar jogurto.

Dailiausi sūreliai išeina varškę sukrėtus į silikonines formeles. Jei naudosite tokias, lydytu šokoladu ištepkite formelės dugną, kraštus ir keliolikai minučių dėkite į šaldytuvą. Kai šokoladas apstings, sudėkite varškę ir viršų aptepkite šokoladu. Bent keletą valandų palikite sustingti ir išimkite iš formelių.

Neturint formelių, sūrelius galima supjaustyti ir, padėjus ant grotelių, aplieti šokoladu. Forma bus panaši į pirktinių. Tiesa, šis metodas netiks, jei esate preciziški ir norite, kad šokoladas sūrelį apglobtų idealiai.

1. Jei naudojate rupią varškę, pertrinkite ją per sietą. Visus ingredientus sudėkite į didelį dubenį ir maišykite plakikliu, kol masė bus puri.

2. Numatytą formą išklokite maistine plėvele ir sudėkite varškės masę. Išlyginkite ir 1–2 val. palikite stingti.

3. Dubenyje su verdančiu puodu ištirpinkite šokoladą ir sviestą.

4. Varškę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Išdėstykite ant grotelių ir apliekite šokoladu. Palikite sustingti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką