Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Naminiai glaistyti varškės sūreliai

Glaistytas varškės sūrelis
Vida Press nuotr. / Glaistytas varškės sūrelis

Šokoladu aplieti maži varškės gabaliukai – sovietmečio palikimas. Nors tikrai neblogas, reikia pripažinti.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Sūrelių pagrindą sudaro varškė. Dėl saldumo dedama cukraus arba tirštinto pieno. Kad sūreliai būtų tvirti, maišoma želatinos, krakmolo ar kitų tirštinančių ir stabilizuojančių medžiagų. Neglaistyti sūreliai dažnai skaninami razinomis, glaistyti – aguonomis, kakava, šokolado gabaliukais, uogiene, karamele ar kokosais. Visus šiuos priedus galima išbandyti ir namuose.

Jei naudojate cukrų, rinkitės miltelinį, kad jis lengvai ištirptų bendroje masėje. Paruošta varškė turi būti puri ir drėgna, tik jokiu būdu ne šlapia. Naudojant sausesnę varškę, galima įpilti keletą šaukštų grietinėlės ar jogurto.

Dailiausi sūreliai išeina varškę sukrėtus į silikonines formeles. Jei naudosite tokias, lydytu šokoladu ištepkite formelės dugną, kraštus ir keliolikai minučių dėkite į šaldytuvą. Kai šokoladas apstings, sudėkite varškę ir viršų aptepkite šokoladu. Bent keletą valandų palikite sustingti ir išimkite iš formelių.

Neturint formelių, sūrelius galima supjaustyti ir, padėjus ant grotelių, aplieti šokoladu. Forma bus panaši į pirktinių. Tiesa, šis metodas netiks, jei esate preciziški ir norite, kad šokoladas sūrelį apglobtų idealiai.

1. Jei naudojate rupią varškę, pertrinkite ją per sietą. Visus ingredientus sudėkite į didelį dubenį ir maišykite plakikliu, kol masė bus puri.

2. Numatytą formą išklokite maistine plėvele ir sudėkite varškės masę. Išlyginkite ir 1–2 val. palikite stingti.

3. Dubenyje su verdančiu puodu ištirpinkite šokoladą ir sviestą.

4. Varškę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Išdėstykite ant grotelių ir apliekite šokoladu. Palikite sustingti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas 8 asm.

1. Varškę išsukite su cukrumi ir grietine. Sudėkite valgomąją sodą, suberkite cukrų ir supilkite kiaušinio baltymą. Sudėkite margariną. Viską išmaišykite, palengva sijodami ir miltus. Miltus berkite tol, kol tešla išlieka pakankamai minkšta. 2....
Varškės pyragas su razinomis

Varškės pyragas su razinomis 8 asm.

Ilgai neužgaišite, sudėtingų ingredientų taip pat neprireiks ir greitai ant stalo puikuosis gardus pyragas!

 

Marmurinis pyragas su kakava

Marmurinis pyragas su kakava 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. 2. Vidutinio dydžio kepimo indą ištepkite riebalais ir šiek tiek pabarstykite miltais. 3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, sviestą, kiaušinius, vanilę ir pieną. Maiš...
Pyragas iš lietuviškų grybų

Pyragas iš lietuviškų grybų 6 asm.

Namai pakvips lietuviško miško gėrybėmis, jeigu išbandysite pyrago, įdaryto grybais, receptą. Šis kepinys – puikus būdas sočiai ir skaniai pavalgyti bei nustebinti ne tik namiškius, bet ir svečius. 

Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas

Trisluoksnis močiutės obuolių pyragas 6 asm.

Yra daugybė būdų pasigaminti obuolių pyragą, tačiau žmonėms labiausiai patinka trijų sluoksnių trupininis obuolių pyragas, kurį dar vaikystėje dažnas išmoko kepti iš savo močiutės. Pirmą jo sluoksnį sudaro vientisa sviestinė tešla, viduryje – obuoliai, maišyti su cinamonu ir citrinos sultimis, o viršuje – traškūs sviestinės tešlos ir avižų trupiniai.

Granola su džiovintomis spanguolėmis

Granola su džiovintomis spanguolėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Dideliame dubenyje išmaišykite avižas, kviečių grūdų gemalus, graikinius riešutus ir džiovintas spanguoles. 3. Atskirame dubenyje išmaišykite aliejų, medų ir cinamoną. 4. Sausus ingredientus užpilkite...
Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis

Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. 2. Tuomet dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, sėklas, druską ir cinamoną. Ten supilkite aliejų, medų ir gerai išmaišykite. Supilkite paruoštą granolos miš...
Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais

Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais 4 asm.

1. Jogurtą sumaišykite su soda, supilkite į smulkintuvą, sudėkite trintus bananus, datules, kiaušinius, agavų sirupą, vanilės ekstraktą ir išplakite iki vientisos masės. 2. Mirkytus abrikosus nusausinkite, apvoliokite kukurūzų miltuose. Išplaktą masę...
Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais

Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais 6 asm.

1. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. 2. Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ar saulėgrąžas ir druską. 3. Kitame dubenyje plaktuvu gerai išplakite kiaušinius, cukrų...
Buriatų koldūnai

Buriatų koldūnai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šiuos koldūnus buriatai vadina buuza arba pozais. Esminis jų skirtumas nuo mūsiškių – gaminami jie garuose ir formuojant koldūnus viršuje paliekama skylutė. Tada gaunasi nedideli indeliai, kuriu viduje būna įdaras su sultiniu. Įdomu ir skanu!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką