Ingredientai
- Manai 1 st.
- Miltai 190 g 3/4 stiklinės (pilna stiklinė – 250 ml)
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Vanduo 125 ml 1/4 – 1/2 stiklinės
Kaip gaminti
- Manų kruopas su miltais sumaišykite gilesniame dubenyje.
- Kiaušinius atskirai lengvai suplakite su šlakeliu aliejaus, supilkite į miltus ir išmaišykite. Po truputį pilkite vandenį nuolat maišydama mediniu šaukštu, kol tešla sulips – man užteko 1/4 stiklinės. Tešla neturi būti labai sausa – geriau, jei kiek limpa prie rankų.
- Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite apie 10 minučių, kol taps tvirta, bet elastinga.
- Įsukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
- Imkite po nedidelį gabalėlį atvėsusios tešlos ir tarp delnų arba ant stalo iškočiokite į storoką ir ilgą spagetį (virdami makaronai dar kiek išsipučia).
- Pagamintus makaronus vieną šalia kito dėkite ant manų kruopomis pabarstyto stalo arba į didelę kepimo skardą – tik ne per arti, nes tikrai sulips.
- Užvirkite didelį puodą vandens, gausiai pasūdykite, sudėkite makaronus, kelissyk pamaišykite ir leiskite virti 5-8 minutes. Šviežiems makaronams tai labai ilgas laikas, tačiau pici gana stori, tad juos reik pavirti kiek ilgiau.
- Išvirusius makaronus nukoškite, sukraukite į lėkštes, užbarstykite sūriu ir patiekite su pesto padažu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų