Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 23
Jau įvertinote šį receptą

Naminiai „Twix“ batonėliai

Naminiai Twix
Astos Černės nuotr. / Naminiai Twix

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Iš pradžių paruoškite trapų pagrindą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Į dubenėlį su atvėsusiu tirpintu sviestu suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite.
  3. Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir išplakite elektriniu plaktuvu.
  4. Suberkite miltus ir išmaišykite. Kepimo indą (20x20 cm ar 35x10 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi.
  5. Sudėkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–15 minučių, kol paviršius gražiai apskrus ir tešla bus iškepusi.
  6. Išimkite kepimo indą iš orkaitės ir atidėkite į šalį, kol atvės.
  7. Paruoškite karamelės sluoksnį. Į prikaistuvį suberkite cukrų ir supilkite vandenį.
  8. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps.
  9. Stebėkite, kad ant prikaistuvio sienelių neliktų cukraus kristalų.
  10. Cukrui ištirpus, ugnį padidinkite iki didelės. Nustokite maišyti masę, laikydami už prikaistuvio rankenos, jį lengvai judinkite sukamaisiais judesiais.
  11. Maždaug už minutės masė turi pradėti burbuliuoti, o dar po kelių minučių iš šviesaus gintaro spalvos ji turi pavirsti į vidutiniškai tamsią karamelę.
  12. Kai tik karamelės spalva tampa vidutiniškai tamsi, iš karto sudėkite į prikaistuvį sviestą ir išmaišykite, kol ištirps.
  13. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir iš karto lėtai, nuolat maišydami, supilkite grietinėlę. Būkite atsargūs!
  14. Grietinėlę pilkite ypač atsargiai, nes karamelė ims labai stipriai burbuliuoti ir gali jus skaudžiai nudeginti.
  15. Paruoštą karamelę porai minučių atidėkite į šalį, kol šiek tiek atvės.
  16. Paruoškite šokolado sluoksnį. Šokoladą, šviesų cukraus sirupą ir sviestą sudėkite į dubenėlį.
  17. Statykite dubenėlį and puodo su verdančiu vandeniu („garų vonelės“) ir kaitinkite pamaišydami, kol šokoladas bei sviestas ištirps ir gausite visiškai vientisą masę.
  18. „Sukonstruokite“ šokoladinius batonėlius. Karamelę tolygiu sluoksniu supilkite ant atvėsusio trapaus pagrindo.
  19. Ant karamelės sluoksnio tolygiai supilkite paruoštą šokoladą.
  20. Indą su susluoksniuotu desertu dėkite į šaldytuvą ir palaikykite, kol visiškai sustings.
  21. Prieš patiekdami supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Skanaus!  

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką