Dabar populiaru
15min be reklamos
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

„Napoleoną“ primenantis obuolių pyragas

Obuolių „Napoleonas“
Obuolių „Napoleonas“ / Autorės nuotr.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Šis pyragas atkeliavo iš Normandijos ir ten vadinamas nematomu obuolių pyragu (pranc. „gateau invisible aux pommes“). Kodėl toks keistas pavadinimas? O gi todėl, kad tešlos jame beveik nesimato, lieka tik obuoliai. O „Napoleonu“ pavadinti mintis kilo vos tik prapjoviau šį pyragą ir pamačiau nuostabiai sugulusius plonyčius obuolių griežinėlius.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Tiesa, turėsite labai pasistengti pjaustydami obuoliukus, nes juos reikia supjaustyti tikrai labai labai plonais griežinėliais. Aš tai padariau pasitelkusi į pagalbą daržovių skustuką, bet, manau, kad neblogiau gautųsi ir su tarka ar pjaustykle, kuri gražiai pjaustytų obuolius griežinėliais.

Recepte naudojamas kalvadosas (obuolių brendis), kurį galite pakeisti tamsiu romu. Jei norite pyrago plonesnio, kepkite 24 cm skersmens kepimo formoje, jei storesnio, rekomenduoju naudoti 20 cm skersmens kepimo formą. Ir pyragas skanesnis rytoj, nei šiandien!

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių temperatūros.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki šviesios purios masės.

3. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius. Į miltus supilkite kiaušinių masę, supilkite tirpintą sviestą ir pieną ir viską išmaišykite.

4. Įberkite druskos ir supilkite kalvadosą. Viską gerai išmaišykite.

5. Imkite po vieną obuolį, nulupkite, išimkite sėklas ir pjaustykite plonais griežinėliais tiesiai į tešlą. Pasilikite keletą griežinėlių sudėliojimui ant pyrago viršaus.

 

6. Išmaišykite, kad visi obuoliai pasidengtų tešla.

7. Sukrėskite viską į gerai sviestu išteptą skardą (skardos apačią išklokite kepimo popieriumi), išlyginkite paviršių ir sudėliokite likusius obuolių griežinėlius ant viršaus.

8. Kepkite apie 30 min. Jei kepsite 20 cm skersmens kepimo formoje, kepimo laiką ilginkite bent iki 1 h.

9. Pyragui leiskite visiškai atvėsti ir tik tuomet traukite iš kepimo formos.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką