Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 18
Jau įvertinote šį receptą

Nekeptas sūrio tortas su persikais

Persikų tortas
Vida Press nuotr. / Persikų tortas

Vasarą orkaitę galima išleisti atostogų, nes dabar ledų, šerbetų, putėsių, želė ir, žinoma, nekeptų tortų metas. Vieną kitą naują receptą jau pasiūlėme, tačiau, panašu, gaivių desertų niekada nebus per daug. Šįkart siūlomame torte yra persikų, bet jie gali būti pakeisti nektarinais, abrikosais, plokščiaisiais persikais, mangais ar slyvomis.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Beje, ne sezono metu gardėsį galite ruošti su konservuotais persikais, o jei norite nustebinti save ir svečius, į sausainių pagrindą įdėkite smulkintų riešutų, o dalį kreminio sūrio pakeiskite vaisiniu jogurtu.

Kad sutaupytumėte laiko, galite grietinėlės neplakti, o supilti ją tokią, kokia yra. Prarasite šiek tiek purumo, bet nieko baisaus. O jei esate dideli tinginiai, recepte siūlomą ruošti glaistą keiskite vandeniu, praskiestu persikų marmeladu.

Dar viena pastaba naujokams: želatinos lapeliai veikia taip pat, kaip želatinos milteliai, tačiau skirtingų gamintojų lapeliai įvairuoja. Tad jei kyla abejonių, pažiūrėkite į rekomendaciją ant pakelio – kiek lapelių reikia pusei litro vandens, ir dėkite truputį daugiau.

1. Iki trupinių sutrinkite sausainius. Išlydykite sviestą ir sumaišykite su sausainiais, kol visi trupiniai sudrėks. Kepimo popieriumi išklokite torto formą, sukrėskite masę ir spausdami išlyginkite.

2. Formą su pagrindu uždenkite ir laikykite šaldytuve, kol atliksite kitus darbus.

3. Į stiklinę su šaltu vandeniu įdėkite 5 lapelius želatinos, kad išbrinktų.

4. Elektriniu plaktuvu ar plakimo šluotele išplakite sūrį. Jei norite, pusę jo kiekio galite pakeisti jogurtu.

5. Ant ugnies dėkite vidutinio dydžio puodą, berkite cukrų, dėkite išbrinkusią ir nuvarvintą želatiną su 5 valgomaisiais šaukštais skystos grietinėlės. Vos tik viskas ištirps, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite išplaktą sūrį.

6. Likusią grietinėlę išplakite ir lėtais sukamaisiais judesiais įmaišykite į pagrindinę masę.

7. Pusę gautos masės užpilkite ant sausainių, ant viršaus paskirstykite persikų gabalėlius. Pilkite antrąją sūrio masės dalį, išsklaidykite ir, uždengę formą, kelias valandas palaikykite šaldytuve.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Kiaulieną valgau retai, bet būtent šonkauliukai ir plėšyta kiauliena (ang. „pulled pork“) yra mano silpnybės, jei kalbame apie riebias mėsas. Šonkauliukus kepti pati pabandžiau ir išmokau visai neseniai. Bandžiau suprasti, kodėl vis atidėliojau ir taikliausias atsakymas: greičiausiai tai buvo nepasitikėjimas savo žiniomis.

 

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis 6 asm.

„Vegan Pipiras“Aguonos – dažnas pačių įvairiausių kepinių pagardas, o šįkart jomis skaniname traškius sausainius, kuriems nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. Išbandykite, gal patiks!

Trapūs žemės riešutų sviesto sausainiai su rūkyta paprika

Trapūs žemės riešutų sviesto sausainiai su rūkyta paprika 6 asm.

Kai norisi traškaus burnoje tirpstančio kepinuko, sausainiai nepralenkiami. Patyrę kepėjai puikiai žino, kad ir kasdien galėtų kepti vis kitokius, nes receptų – begalės, tačiau šįkart siūlome vienus iš geresnių – į tešlą dėsime nemažai riešutų sviesto, o skaninsime rūkytos paprikos milteliais (jie ir Lietuvoje jau jokia naujiena). 

Keptos kiaulių uodegos rytietiškame marinate

Keptos kiaulių uodegos rytietiškame marinate 4 asm.

Laura (bulviukose.lt:) Aš iš tų žmonių, kurie mieliau prie kavos suvalgys sumuštinį su rugine duona ir šonine ar lašiniais nei saldaus pyrago gabalą. Šių keptų, riebių ir saldžiasūrių kiaulių uodegų su kava valgyti aišku nerekomenduoju, bet raugintos daržovės, alus ar rūgštesnis vynas čia puikiai derės.

Karštas šokoladas su kardamonu

Karštas šokoladas su kardamonu 2 asm.

Nenustebkite tarp šio deserto ingredientų pamatę sviestą, jo čia reikia tam, kad geriau atsiskleistų prieskoniai, o pats gėrimas būtų aksominis. 

 

Karštas šokoladas su cinamonu

Karštas šokoladas su cinamonu 2 asm.

Kvapniu šio skanėsto akcentu tegul tampa cinamonas, o ant viršaus pabarstykite mažų zefyriukų – bus gražu ir smagu!

 

Imbierinis karštas šokoladas

Imbierinis karštas šokoladas 2 asm.

Nustebsite, kaip gerai dera imbieras ir šokoladas. Beje, šiam skanėstui galite naudoti ne tik įprastą, bet ir augalinį pieną.

 

Apelsininis karštas šokolado gėrimas

Apelsininis karštas šokolado gėrimas 4 asm.

Išbandykite šį klasikinį skanėstą, kurį į naują lygį kilsteli užburiantis apelsinų aromatas. 

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis

Naminiai šokoladiniai saldainiai su migdolais ir slyvomis 6 asm.

Pasigaminti naminių saldinių nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Tą puikiai įrodo receptas, kuriuo dalinasi profesionalus konditeris Ali Gadžijevas. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką