Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša

Nesaldus pyragas su pomidorais
Nesaldus pyragas su pomidorais / Vida Press nuotr.

Šis kepinys puikiai tik ir pusryčiams, jei tik liks koks gabalėlis iš vakar. O tokia galimybė nėra tokia jau didelė, nes taip skanu, jog nelieka greit, ypač, jei ir valgytojų prie stalo gausiau.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastaba: jums reikės apvalios kepimo formos neaukštais kraštais, tinkamos tartams ir kišams kepti.

1. Pirmiausiai pagaminkite tešlą. Elektrinio smulkintuvo inde keliais pulsuojančiais pasukimais sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Tada sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą ir kiek pasukite, kad gautumėte gana stambius riebius trupinius.

2. Kiaušinį išplakite su vandeniu, supilkite į miltų-sviesto trupinius ir keliais pulsuojančiais judesiais pasukite, kol viskas susijungs į vieną gabalą. Išimkite iš indo ant miltais kiek pabarstyto paviršiaus ir, pernelyg neminkydami, suformuokite iš tešlos diską. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent porai valandų.

3. Kai tešla bus sukietėjusi, išimkite ją iš šaldytuvo ir įdėję tarp dviejų pergamentinio popieriaus lapų iškočiokite iki 3-4 mm storio lakšto – reikia, kad jis dengtų jūsų turimos kepimo formos dugną ir kraštus.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių temperatūros. Keliose vietose pabadykite į kepimo formą išklotos tešlos dugną šakute ir dėkite kepti 20 min. Tuomet išimkite iš orkaitės ir leiskite kiek pravėsti.

 

5. Kol pyrago pagrindas vėsta, pasiruoškite įdarą. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, svogūną – plonais pusžiedžiais, lašišą suplėšykite nedideliais gabaliukais, o sūrį padalinkite į kelis gabaliukus.

6. Įdarui skirtus kiaušinius išplakite su grietinėle, įberkite po žiupsnį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

7. Ant pravėsusio pyrago pagrindo dėliokite lašišą, sūrį, užberkite kaparėlius, svogūnų pusžiedžius, padėliokite pasmulkintų krapų šakelių. Galiausiai viską užpilkite kiaušinių-grietinėlės plakiniu, tolygiai apdėliokite pomidorais ir dėkite kepti dar 25-30 min. – kol viršus gražiai rustelės.

8. Pyragas skanus ir kiek atvėsęs, ir visai atšalęs. Šalia galite patiekti mėgstamų lengvų salotų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką