Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša

Nesaldus pyragas su pomidorais
Vida Press nuotr. / Nesaldus pyragas su pomidorais

Šis kepinys puikiai tik ir pusryčiams, jei tik liks koks gabalėlis iš vakar. O tokia galimybė nėra tokia jau didelė, nes taip skanu, jog nelieka greit, ypač, jei ir valgytojų prie stalo gausiau.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pastaba: jums reikės apvalios kepimo formos neaukštais kraštais, tinkamos tartams ir kišams kepti.

1. Pirmiausiai pagaminkite tešlą. Elektrinio smulkintuvo inde keliais pulsuojančiais pasukimais sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Tada sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą sviestą ir kiek pasukite, kad gautumėte gana stambius riebius trupinius.

2. Kiaušinį išplakite su vandeniu, supilkite į miltų-sviesto trupinius ir keliais pulsuojančiais judesiais pasukite, kol viskas susijungs į vieną gabalą. Išimkite iš indo ant miltais kiek pabarstyto paviršiaus ir, pernelyg neminkydami, suformuokite iš tešlos diską. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent porai valandų.

3. Kai tešla bus sukietėjusi, išimkite ją iš šaldytuvo ir įdėję tarp dviejų pergamentinio popieriaus lapų iškočiokite iki 3-4 mm storio lakšto – reikia, kad jis dengtų jūsų turimos kepimo formos dugną ir kraštus.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200C laipsnių temperatūros. Keliose vietose pabadykite į kepimo formą išklotos tešlos dugną šakute ir dėkite kepti 20 min. Tuomet išimkite iš orkaitės ir leiskite kiek pravėsti.

 

5. Kol pyrago pagrindas vėsta, pasiruoškite įdarą. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, svogūną – plonais pusžiedžiais, lašišą suplėšykite nedideliais gabaliukais, o sūrį padalinkite į kelis gabaliukus.

6. Įdarui skirtus kiaušinius išplakite su grietinėle, įberkite po žiupsnį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

7. Ant pravėsusio pyrago pagrindo dėliokite lašišą, sūrį, užberkite kaparėlius, svogūnų pusžiedžius, padėliokite pasmulkintų krapų šakelių. Galiausiai viską užpilkite kiaušinių-grietinėlės plakiniu, tolygiai apdėliokite pomidorais ir dėkite kepti dar 25-30 min. – kol viršus gražiai rustelės.

8. Pyragas skanus ir kiek atvėsęs, ir visai atšalęs. Šalia galite patiekti mėgstamų lengvų salotų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi

Orkaitėje keptos daržovės su klevų sirupo-garstyčių glajumi 4 asm.

Šios tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės keptos daržovės gali tapti ir lengvu savarankišku patiekalu, ir garnyru prie keptos mėsos. Išbandykite, kaip jums labiau patiks!

 

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai

Kalėdiniai baltojo šokolado triufeliai 6 asm.

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės triufeliai gali tapti ir puikia šventinio stalo puošmena, ir saldžia dovana. 

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu

Kiaulienos nugarinės kepsnys su apelsinų padažu 6 asm.

Lietuviams taip gerai pažįstamą ir mėgstamą kiaulienos nugarinę šiame Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės („Ant medinės lentelės“) recepte nuostabiai papildo apelsininis padažas.

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis

Šventinis sūrio rutulys su riešutais ir spanguolėmis 6 asm.

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė („Ant medinės lentelės“): Sūrio rutulys galėtų būti visai neįdomus ir paprastas užkandis, bet apvoliotas smulkintose pistacijose, karijų riešutuose, spanguolėse ir česnako laiškuose kuria visai kitokį įspūdį

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi 6 asm.

Išbandykite nuostabų drėgną ir kvapnų keksą, kurio receptu dalijasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas. 

 

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis

Jaučio liežuvis su „Salsa Verde“ padažu ir bulvių salotomis 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Šis patiekalas, kuris puikiai įsikompnuos ir ant Kalėdų stalo, jungia puikiai pažįstamus ir įdomesnius ingredientus. Receptą išJennifer McLagan knygos „Odd Bits“ išbandė tinklaraštininkė Laura, dabar ryžkitės ir jūs!

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais

Figomis kimštos keptos putpelės su traškiais bekono paltukais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Putpelės mane sužavėjo dar keliaujant po Prancūziją. Miniatiūrinis paukštelis, kuris telpa į vyriškos rankos saują, atrodo, turės vien vaizdą, ir jokios mėsos pasistotinimui, tačiau anaiptol taip nėra! Tad tiems, kas šventes švnčia mažesnėje kompanijoje, o ir tiems, ko negąsdina riebaluotos rankos ir kauliukų dorojimas, šis patiekalas tikrai patiks.

 

Veganiškas citrusinis pyragas su aguonomis

Veganiškas citrusinis pyragas su aguonomis 6 asm.

Gaivus pyragas su apelsinais ir citrinom, saldintas kokosų cukrum, su speltos miltais ir citrininiu kokosų sviesto glajumi. O šventinį akcentą suteikia su citrusais tobulai derančios aguonos!  Receptu dalinasi tinklaraštis  Follow your spoon

 

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis

Kalėdinė bananų duona su spanguolėmis, riešutais ir aguonomis 6 asm.

Bananinė duona gali kvepėti Kalėdomis! Ne kartą išbandytą ir seniai pamėgtą savo receptą šį kartą iškvėpinau meduolių prieskoniais bei praturtinau spanguolėmis, riešutais, aguonomis – ingredientais, kurie labiausiai primena Kalėdas. Bazinį bananų duonos receptą dažnai pritaikau prie sezono, šventės ar savo namiškių norų.

Veganiškas plovas su avinžirniais ir spanguolėmis

Veganiškas plovas su avinžirniais ir spanguolėmis 1 asm.

Follow your spoon: Tai sotus, turtingas prieskonių, spalvingas ir pikantiškas rudųjų basamati ryžių plovas su avinžirniais ir spanguolėmis. Gal atrodo kiek keistas derinys, bet tikrai labai skanus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką