Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Nesaldžios pusryčių bandelės

Nesaldžios  pusryčių  bandelės
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Nesaldžios pusryčių bandelės

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Dubenyje gerai sumaišykite visus miltus. Žinoma, jei Jums skaniau, galite vartoti tik kvietinius.

2. Šviežias mieles kitame dubenyje ištirpinkite kūno temperatūros vandenyje arba piene.

3. Į šį tirpalą, jį nuolat sukdami, įmaišykite druską, maždaug pusę miltų mišinio, dribsnius, cukrų ir aliejų (bei sausas mieles, jei pasirinkote vartoti jas).

4. Įminkykite reikiamą kiekį miltų, įvertindami tai, kad ši tešla turėtų būti dar minkštesnė už įprastą bandelių tešlą. Dubenyje, uždengtame rankšluosčiu, tešlą kildykite 15–30 minučių – tiek, kad jos apimtis padvigubėtų.

5. Išverskite minklę ant stalo, sykį perminkykite ir suvoliokite ilgoką ritinį. Supjaustykite jį į 12–13 dalių, tarp delnų suformuokite kamuoliukus, sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir palaukite, kol gerai pakils.

6. Pakilusių bandelių viršų aptepkite vandeniu ar kiaušinio plakiniu. Orkaitės vidurinėje dalyje 225 laipsnių temperatūroje jas kepkite 15–20  minučių. Jei norite, prieš kepdami bandeles galite apibarstyti dribsniais, sėklomis ar tarkuotu sūriu.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką