Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Nesudėtingas, bet įdomus varškės, morkų ir obuolių apkepas

Varškės apkepas
15min nuotr. / Varškės apkepas

Mėgstamą varškės apkepo receptą turi beveik kiekvieni namai, tačiau kodėl šio patiekalo nepaįvairinus netikėtais priedais? Siūlome išsikepti puikiai rudeniui tinkantį apkepą su obuoliais ir morkomis. Idealiai tiks lengvai vakarienei ar savaitgalio pusryčiams.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Varškę labai gerai ištrinkite (o dar geriau – pertrinkite per plieninį sietelį).

2. Atskirame dubenyje kiaušinius ištrinkite su cukrumi, kol šis ištirps. Supilkite masę į varškę, taip pat sudėkite sviestą, suberkite druską, manų kruopas, kmynus (jei naudojate) ir viską gerai išmaišykite.

3. Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite, obuolius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į varškės masę.

4. Stiklinį ar keramikinį kepimo indą ištepkite sviestu, pavarstykite džiūvėsėliais, suverskite gautą masę ir išlyginkite paviršių.

5. Dėkite indą į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį – kol viršus bus gražiai rusvas. Tiekite su grietine, uogomis, džemu ar graikišku jogurtu – tinka daugybė priedų.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais 6 asm.

Suteikite sau atokvėpio minutę su gardžiu naminiu pyragu, kurio gaminimas toks nesudėtingas, jog tikrai nenuvargins, čia juk ne kelių aukštų tortas!

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai 6 asm.

Siūlome minkštų, aromatingų meduolinių sausainių su kristalizuoto imbiero gabaliukais receptą.

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šie sausainiai kilę iš Olandijos ir Belgijos. Tradiciškai Olandijoje jie kepami šv. Mikalojaus (angl. st.Nicholas) dienai gruodžio 5-osios vakarą, o Belgijoje ta pačia proga, tik gruodžio 6-ąją. Tomis dienomis Šv.Mikalojus vaikams į batus neša dovanas.

 

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai itin tinkami skanauti žiemą, mat vien jų aromatas nuteikia jaukiai.

 

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais 4 asm.

Briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.

Apelsinais kvepiantis migdolinis bananų keksas

Apelsinais kvepiantis migdolinis bananų keksas 8 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Apelsinai ir mandarinai man, kaip turbūt ir daugumai jūsų, visada asocijuojasi su švenčių laukimo sezonu. Tad šis pyragas idealiai tinka savaitgalio kepinių planams.

Azijietiško stiliaus keptos vištienos blauzdelės su migdolais

Azijietiško stiliaus keptos vištienos blauzdelės su migdolais 4 asm.

Šis receptas, kurį TV laidoje pristatė virtuvės šefas Gian Luca Demarco, puikiausiai tiktų ir  Kalėdų, ir Naujųjų metų, ir bet kurios kitos šventės stalui. Išbandykite!  

Šokoladas su spalvingais priedais kalėdinėms dovanoms

Šokoladas su spalvingais priedais kalėdinėms dovanoms 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Viena iš valgomų kalėdinių dovanų idėjų – namuose lydytas tamsus šokoladas, praturtintas maistingais riešutais, natūraliai saldžiais vaisiais ir kvapniais prieskoniais. Šį kartą šokoladą spalvinau žaliosiomis pistacijomis ir rausvaisiais pipirais, patikėkite, jie dera idealiai.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką