Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.4 5 / 14
Jau įvertinote šį receptą

Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo

Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo
Nidos Degutienės nuotr. / Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai pats paprasčiausias desertas, kuris kažkodėl tampa labai paklausus rudenį. Ir nors trupiniuotį galima kepti iš bet kokių vaisių ar uogų, pavyzdžiui, braškės man trupiniuočiui „netinka“... Jas mielai dedu į įvairius šaldytus jogurtinius desertus, tačiau kepti man nekyla ranka. O štai su obuoliais – kita istorija... Juk ar galima įsivaizduoti jaukesnį rudenišką vakarą nei tas, kai visi namai kvepia keptais obuoliais ir cinamonu?...

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C (be vėjelio funkcijos);

2. Į dubenį sudėkite obuolius, slyvas, šilauoges, viską pašlakstykite citrinų sultimis ir vanilės ekstraktu, tada pabarstykite cukrumi, cinamonu ir krakmolu. Lengvai išmaišykite, kad vaisiai pasidengtų prieskoniais ir cukrumi. Išdėliokite šią masę į atskiras kepimo formeles arba į vieną didesnį kepimo indą. Paspauskite šaukštu palygindami paviršių.

3. Avižinius dribsnius, kukurūzų miltus, cukrų, kokosų aliejų, cinamoną ir druską sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir viską gerai išsukite, kad gautumėte vientisą drėgną masę. Ją sudėkite ant paruoštų vaisių, šaukštu paspausdami ir palygindami viršų, kad pasidengtų vienodu sluoksniu. Tada ant viršaus suberkite migdolų plokšteles arba skaldytus migdolus.

4. Kepkite apie 40–50 minučių, arba kol visas viršus paruduos, apskrus.

5. Patiekite desertą šiltą, su ledais arba jogurtu, šviežiomis uogomis (arba be jų), papuošę mėtos lapeliais...

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru

Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru 8 asm.

Iš Prancūzijos, kaip žinia, yra kilę daugybė klasikinių kepinių, populiarių visame pasaulyje,  Jokia išimtis ir šis puikus pyragas, kurio receptu dalinasi konditeris Ali Gadžijevas.

 

Pagreitintas čili troškinys

Pagreitintas čili troškinys 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tikrą čili troškinį reikia gaminti ilgai. Bet kartais (o gal dažnai) trūksta laiko, o kvapnaus, aštraus ir sotaus troškinio norisi čia ir dabar. Tada gaminu pagreitintą čili troškinį. Pakeliui greitai parduotuvėje nusiperku virtų pupelių (iš bėdos galima naudoti ir konservuotas), maltos mėsos ir pomidorų savo sultyse. Visų kitų ingredientų paprastai turiu namie. Visa troškinio gamyba užtrunka apie 25 minutes.

 

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais 2 asm.

Nekasdienio, tačiau greitai paruošiamo patiekalo receptu dalinasi italų kilmes virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Šventinis keksas su Gediminaičių stulpais

Šventinis keksas su Gediminaičių stulpais 6 asm.

Šio kepinio idėjos autorė – Justina Ramanauskienė, išleidusi pasakiškų kepinių receptų knygą „Tortų knyga“. Pasigėrėkite ir išbandykite! Keksui pagaminti reikia dviejų – šokoladinio ir vanilinio kekso receptų. Pirmiausia reikia iškepti šokoladinį keksą ir iš jo išpjausčius norimas figūras, gaminti vanilinį keksą.

Pica bulviniu padu

Pica bulviniu padu 2 asm.

Laura (bulviukose.lt): Ši pica ne tik skani, bet, jei jums aktualu, dar ir be glitimo. Originaliame receptę rašo, kad picos užteks 2-4 žmonėms. Niekaip – sukertame dviese! Kiti du liktų alkani.

Žymės: Bulvės, pica
Karštas šokoladas su aitriąja paprika

Karštas šokoladas su aitriąja paprika 4 asm.

Atsispirti karštam šokoladui gali ne kiekvienas, ypač, kai šalia braškės ir visai netikėtas ingredientas – aitrioji paprika.

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais 2 asm.

FeedMySister.comKai lauke žvarbu, daugiau nieko nesinori, tik šilto troškinio su daug daržovių, saldžiais abrikosais ir nuostabiu prieskoniu mišiniu. Tai patiekalas, kurį reikia gaminti kaip tik dabar!

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis 10 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai žiemiška žymiojo deserto „Pavlova“ versija. Traškus morengas, grietinėlė ir uogos yra nuodėmingai skanus derinys. Šiame recepte grietinėlę siūlau sumaišyti su tirštu jogurtu ir citrinos žievelėmis, kad būtų gaivesnė, morengą suplakti su aguonomis, o šviežias uogas pakeisti troškintomis spanguolėmis su apelsinais ir cinamonu. Viską kartu sudėję, sukursite labai skanų, žiemišką desertą. Morengą galite iškepti prieš kelias dienas, o spanguolių padažą irgi pasigaminkite iš anksto, tada prieš pateikiant desertą, beliks tik suplakti grietinėlę, ją užtepti ant baltymų pagrindo ir aplieti spanguolių padažu.

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Kiaulieną valgau retai, bet būtent šonkauliukai ir plėšyta kiauliena (ang. „pulled pork“) yra mano silpnybės, jei kalbame apie riebias mėsas. Šonkauliukus kepti pati pabandžiau ir išmokau visai neseniai. Bandžiau suprasti, kodėl vis atidėliojau ir taikliausias atsakymas: greičiausiai tai buvo nepasitikėjimas savo žiniomis.

 

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis 6 asm.

„Vegan Pipiras“Aguonos – dažnas pačių įvairiausių kepinių pagardas, o šįkart jomis skaniname traškius sausainius, kuriems nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. Išbandykite, gal patiks!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką