Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 23
Jau įvertinote šį receptą

Olandiški sviestiniai sausainiai prie kavos

Sviestiniai sausainiai prie kavos
Asmeninio albumo nuotr. / Sviestiniai sausainiai prie kavos

Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Šie sausainiukai labai geri tada, kai norisi ko nors skanaus ir greitai paruošiamo. Kai netingiu, suminkau namie tešlinę „dešrą“ ir laikau ją šaldiklyje. Užsimaniusi užkąsti atpjaunu kelis gabaliukus tešlos ir greitai išsikepu.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Citrinos žievelės tarkius sumaišome su cukraus pudra ir šaltu sviestu. Triname tarp pirštų, po truputį suberiame miltus ir galiausiai dedame kiaušinio trynį. Procedūra paprasta, bet suktis reikia greitai, kad sviestas nepradėtų lydytis tarp pirštų.

2. Suminkytą sausainių tešlą dedame ant maistinės plėvelės ir suformuojame ritinį. Dedame arba į šaldytuvą, arba į šaldiklį, kad tešla sukietėtų.

3. Kietą tešlą pjaustome plonomis riekutėmis, dedame ant kepimo popieriaus, po to – į įkaitintą orkaitę (175–180C laipsnių), ten riekutes paliekame maždaug 10-iai minučių, kol tešla gražiai paruduoja. Didžiausia klaida būtų orkaitės prieš tai gerai neįkaitinti arba pjaustyti minkštoką tešlą. Čia gi sviestas – išsyk išsilydys ir vietoje sausainių bus taukuota košė.

Tai – pats paprasčiausias sausainių kepimo variantas. Iš tokio kiekio tešlos išeina 30 didelių sausainių.

Kadangi kepiau juos daug kartų, pristatau keletą savo išsidirbinėjimų ir patarimų:

  • Man būdavo gaila to vieno likusio baltymo, sykį net sudėjau jį į tešlą, bet tada sausainiai išsipūtė ir priminė nebe visai sausainius. Tai sugalvojau padaryti tokią kaip ir glazūrą: tą vieną baltymą truputį paplakiau, o tada silikoniniu teptuku brūkštelėjau sausainius prieš pat pašaunant į orkaitę. Prie drėgno baltymo sluoksnio gerai prilimpa rudasis cukrus ir saulėgrąžos. Rudasis cukrus orkaitėje karamelizuojasi, bet valgant išlieka malonus trakšt-trakšt.
  • Kepiau kažkada su lazdyno riešutais. Grubiai papjausčiau peiliu, kad liktų gana didelių gabalėlių – čia turbūt užvis skaniausias variantas.
  • Išbandžiau aš ir razinas, tai buvo visiška nesėkmė, nes, nors ir įminkytos į tešlą, sudegė. Pajuodę dideli taškai ant sausainių nepridėjo nei grožio, nei skonio...

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu

Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu 2 asm.

Mėsainis jau seniai nebėra tiesiog gabalėlis mėsos tarp dviejų riekelių duonos, tai gali būti itin gurmaniškas patiekalas. Būtent toks mėsainis ir išeis, jei vadovausitės šiuo receptu!

 

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba

Šalta trinta smidrų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

Kai parduotuvėse ir turgavietėse gausu smidrų, pasiruoškite iš jų lengvos šaltos sriubos, kuriai kreminės tekstūros suteiks žiediniai kopūstai, o papildomo skonio – žolelės. Beje, jei diena vėsesnė, šią sriubą drąsiai galima valgyti ir šiltą!

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“

Šokoladiniai pyragėliai skystu vidumi „Lava Cake“ 4 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis desertas yra visai nesunkiai paruošiamas, jam reikia vos kelių ingredientų ir tik 25 minučių! Sudėtingiausia dalis yra kepimas, nes čia yra itin svarbi kiekviena minutė, mat, pakepus per ilgai, turėsite paprastą šokoladinį pyragėlį...

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai 4 asm.

Vieni žmonės mėgsta nulupę rabarbaro lapkočio odelę tiesiog dažyti daržovę į cukrų arba medų ir kramsnoti žalią. Kiti iš rabarbarų verda kompotą ar kepa pyragą. O treti ieško įvairiausių naujovių ir neatrastų receptų. Būtent pastariesiems skirtas šis ledų receptas.

Naminis šviežių pomidorų padažas

Naminis šviežių pomidorų padažas 10 asm.

Šiuo padažu tiks gardinti mėsos, makaronų, daržovių patiekalus. Gerai užsuktame stikliniame indelyje laikomu padažu galėsite mėgautis net pusę metų.

 

Kokosiniai mėlynų kąsneliai

Kokosiniai mėlynų kąsneliai 4 asm.

FeedMySister.com: Šie mėlynių ir kokosų kąsneliai – natūraliai saldūs, veganiniai ir nerealiai skanūs. Būtina išbandyti, o savaitgalis tam idealiai tinka!

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Charčio receptas – įvairialypis, unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto Sakartvele. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.

 

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu 6 asm.

Šioms kardamoninėms bandelėms neįmanoma atsispirti – išsikepkite ir patys pamatysite!

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais

Trupininis pyragas su braškėmis ir rabarbarais 8 asm.

Šiuo receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon ir projektas „Tapk auGalingas“, išbandykite!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką