Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Paprastai paruošiamas kalakutienos pyragas

Kalakutienos pyragas
Miskozverys.lt nuotr. / Kalakutienos pyragas

Miško žvėrysŠtai vienas mano mėgstamų receptų susikaupusių maisto likučių sunaudojimui. Atrodo prašmatniai, lengvai paruošiama, skanu.

Sudedate viską, ką turite, į keraminius indelius (maistas jau keptas, tai nebereikia papildomai jo ruošti), užpilate padažu arba sultiniu, užklojate tešlos kepure ir dedate ant stalo karališką patiekalą. Kukliai šypsotės priimdami komplimentus ir niekam nepasakojate, kaip išties viskas paprasta.

Pateikiu bazinį receptą, kurį būtinai keiskite pagal savo pomėgius ir šaldytuvo turinį. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Kalakuto krūtinėlę supjaustykite nedideliais kubeliais ir apie 5 minutes pakepkite ant aliejaus. Mėsa turi būti beveik iškepusi. Pagardinkite druska, pipirais ir išdėliokite aštuoniuose keraminiuose 9 cm skersmens indeliuose (ramekenuose).

2. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite. Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir pakepinkite pievagrybius, svogūnus ir česnaką apie penkias minutes. Įberkite druskos ir pipirų, supilkite šerį ir kepkite apie tris minutes, kol alkoholis išgaruos. Tuomet supilkite sultinį ir grietinėlę, viską užvirinkite ir ant mažos ugnies patroškinkite apie 10 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštės.

3. Užpilkite padažu kalakuto gabaliukus indeliuose. Indeliai turi būti gerai pripildyti, palikite tik maždaug pusę centimetro iki viršaus. Atvėsinkite.

4. Iš tešlos išpjaukite šiek tiek už indelius didesnius apskritimus (maždaug 10 cm skersmens) ir užklokite indelius, gerai prispauskite kraštelius, kad jie priliptų prie indelio. Galima tešlos kraštelį padrėkinti, kad jis geriau liptų. Iš tešlos likučių išpjaukite ar iškočiokite papuošimus. Kiaušinio trynį sumaišykite su šaukšteliu vandens ir aptepkite visas tešlos kepures.

 

5. Sudėkite indelius į šaldytuvą valandai – tai labai svarbus recepto punktas, nepraleiskite jo. Atvėsinta kalakutiena vėliau neperkeps.

6. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepkite pyragus apie 20 minučių, kol tešla gražiai apskrus.

Be mėsos: ją keiskite daržovėmis: šparaginėmis pupelėmis, smidrais, paprika – viskas priklauso nuo jūsų pomėgių ir fantazijos. Svarbu ruošiant daržoves jų neperkepti – jos vėliau troškinsis po tešlos kepure.

Be riebalų: daržoves ir mėsą paruoškite garuose arba apvirkite, vietoj balto padažo naudokite sultinį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką