Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.7 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Paprastesni, ir sveikesni suktinukai lazanijos suktinukai

Lazanijos suktinukai be mėsos
Vida Press nuotr. / Lazanijos suktinukai be mėsos

Iš makaronų tešlos suksime ritinėlius, įdaro prieš tai nereikės ilgai troškinti, o padažas-patalas suteiks būtinos pomidorų rūgštelės.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Lazanijos lakštus supjaustykite ar sukarpykite virtuvinėmis žirklėmis maždaug 7 cm pločio ilgomis juostelėmis.

2. Į nedidelę ovalią ar keturkampę kepimo formą supilkite konservuotus pomidorus, berkite žiupsnį druskos, pipirų, įspauskite skiltelę česnako, suberkite cukrų, įpilkite šaukštą aliejaus ir gerai išmaišykite, o tada tolygiai paskirstykite per visą dugną.

3. Į keptuvę supilkite likusį aliejų, o kai jis įkais, suberkite špinatus, įspauskite likusias česnako skilteles ir pakepinkite, kol špinatai sukris, susidariusios sultys išgaruos. Kai špinatai šiek tiek pravės, išverskite juos ant medinės lentelės ir dideliu peiliu šiek tiek pakapokite.

4. Į erdvų dubenį dėkite rikotą, berkite tarkuotą parmezaną, suverskite špinatų masę, pasūdykite, įberkite pipirų, paragaukite, ar netrūksta skonio.

5. Ant plokščio sauso paviršiaus tieskite lazanijos juosteles, kiekvieną jų aptepkite įdaro mase ir kruopščiai suvyniokite bei vieną greta kito stačius dėliokite į paruoštą formą su pomidorų padažu-patalu.

6. Kai visi ritinėliai bus išrikiuoti, apibarstykite jų viršų tarkuota mocarela.

7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol viršus bus gražiai paskrudęs. Jei naudojate, patiekdami papuoškite plėšytais bazilikų lapeliais.

Pastaba: jei norite, į kepinamus špinatus galite įtarkuoti šiek tiek cukinijos, įdaras bus dar gaivesnis ir lengvesnis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką