Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 12
Jau įvertinote šį receptą

Pasakiškai skanus picos vyniotinis

Picos vyniotinis
Vida Press nuotr. / Picos vyniotinis

Picą mėgsta daugelis, o jei ji dar naminė, ką tik iškepta, nė gabalėlio nelieka labai greitai. Nustebinkite šeimą ar draugus kiek neįprastu formatu – kepiniu, kuris forma atkartoja vyniotinį, tačiau prapjovus tampa akivaizdu, jog tai pavidalą pakeitusi pica. Tiesa, lengvai prasmukti užsisakant jau iškeptą picą ir ją suvyniojant į ritinį tikrai nepavyks, teks patiems minkyti ir kepti!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Vanduo 250 ml šilto; tešlai
  • Mielės 1 arbat. š. sausų; tešlai
  • Druska 0,5 arbat. š. tešlai; ir dar abiems įdarams
  • Cukrus 1 arbat. š. tešlai
  • Alyvuogių aliejus 1 valg. š. tešlai
  • Miltai 350 g gali reikėti kiek daugiau; tešlai
  • Kiaušiniai 1 vnt. aptepimui
  • Dešra 150 g mėgstamos, plonau pjaustytos; įdarui nr. 1
  • Mocarelos sūris 300 g po 150 g abiems įdarams; pjaustyto plonais griežinėliais arba tarkuoto burokine tarka
  • Pomidorų tyrė 200 ml po 100 ml abiems įdarams; gaoima keisti pomodorų padažu su baziliku
  • Juodieji pipirai 2 žiupsnelis įdarams
  • Paprikos 10 vnt. keptų, konservuotų gabaliukų; įdarui nr. 2
  • Pomidorai 1 sauja vynuoginių; įdarui nr. 2
  • Svogūnai 1 vnt. pjaustyto plonais griežinėliais; įdarui nr. 2
  • Česnakai 1 skiltelės įdarui nr. 2

Kaip gaminti

1. Pirmiausiai pagaminkite tešlą. Dideliame dubenyje sumaišykite vandenį, cukrų, druską, mieles, paplakite ir kelias minutes palaukite, kol mielės ištirps.

2. Į skystį dubenyje suberkite 2/3 miltų, gerai išmaišykite, pamažu berkite likusius miltus ir pradėkite minkyti (galite šią užduotį patikėti ir aparatams, jei turite su tešlos minkymo antgaliu). Tešla pradžioje bus lipnoka, bet kuo ilgiau minkoma, tuo glotnesnė, nelipni darysis.

3. Išminkytą tešlą dėkite į riebalais pateptą dubenį, uždenkite medžiaginiu rankšluosčiu ir dėkite šiltai, kad tešla pakiltų – tai užtruks apie 1,5 val.

4. Kol tešla kyla, pasiruoškite dvi dideles kepimo skardas – išklokite jas kepimo popieriumi. Drauge pasiruoškite ir kiaušinį kepiniui aptepti – mažame dubenėlyje išplakite jį su šaukštu šalto vandens ir atidėkite, kol prireiks.

 

5. Pasiruoškite visus įdarams reikalingus ingredientus, dešrą galite trumpai pakepinti – taip vyniotinyje ji bus traškesnė (tačiau galite to ir nedaryti), o svogūnų griežinėlius būtinai pakepinkite, nes taip jie nebus tokio agresyviai aitraus skonio.

6. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis, kiekvieną jų iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki 25x35 cm išmatavimų stačiakampio, o tada atsargiai perkelkite į skardas.

7. Abu gautus papločius patepkite pomidorų padažu, o tada ant kiekvieno išdėliokite ir/ar pabarstykite ingredientus. Trumpuosius stačiakampių kraštus pirmiausia užlenkite į vidų maždaug 2 cm, o tada vyniokite per visą ilgį – nereikia nei labai tampriai, nei labai laisvai.

8. Patepkite gautų vyniotinių viršų kiaušinio plakiniu, o tada dėkite kepti į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę, kepkite 25–30 min., kol viršus gražiai parus. Leiskite kelias minutes atvėsti, o tada pjaustykite riekelėmis ir skanaukite!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Greiti riešutų sviesto saldainiai

Greiti riešutų sviesto saldainiai 3 asm.

Follow your spoon: Šių saldainių gaminimas nereikalauja didelių pastangų, užtruksite tik kelias minutes, o desertu galėsite mėgautis visą savaitę ar net ilgiau!

 

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai 2 asm.

Follow your spoon: Tokie kepti kalafiorai gali būti puikus lengvas užkandis ar garnyras prie pietų ar vakarienės patiekalo. Gaminimo eiga labai paprasta, o rezultatas neapsakomai skanus!

 

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais 1 asm.

Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.

 

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Speltų miltai, kokybiška kakava ir, netikėtumas, ingredientų „surišimui“ naudojamas avinžirnių nuoviras – tai 3 pagrindiniai ingredientai, be kurių ruošdami šių skanėstų tešlą neišsiversite. Visa kita nesunkiai rasite savo virtuvės spintelėse. Darbo nedaug, tad raitokitės rankoves ir pirmyn!

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką