Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis

Biskvitinis pyragas su grietinėlės-šokolado kremu ir braškėmis
Vida Press nuotr. / Biskvitinis pyragas su grietinėlės-šokolado kremu ir braškėmis

Šią pasaką bent kartą per vasarą, vis dar siaučiant šviežių braškių karštinei, būtina susikurt. Lengvas puikaus skonio desertas nereikalauja jokio brandinimo šaldytuve – sukonstruojate visas sudėtines dalis ir iškart mėgaujatės!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pradėkite gaminti kremą. Smulkintą šokoladą sudėkite į vidutinio dydžio dubenį ir atidėkite į šalį. Į storadugnį nedidelį prikaistuvį supilkite 70 ml grietinėlės ir užkaitinkite beveik iki virimo. Tuomet supilkite karštą grietinėlę ant šokolado, leiskite kokias 3 min. ramiai jam tirpti, o tada švelniai išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir statykite į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų (ne mažiau kaip 1 val.). Kremą baigsite gaminti ir likusios grietinėlės prireiks kiek vėliau.

2. Braškių troškiniui skirtas uogas dėkite į nedidelį puodą, ten pat berkite ir jam skirtą cukrų, pilkite citrinos sultis, dėkite vanilės ankštį be sėklyčių (šias iškrapštykite, nes prireiks biskvitui). Užkaiskite ant vidutinės ugnies, kai užvirs, kartais pamaišydami kaitinkite apie 4–5 min., braškės turi šiek tiek apvirti, o sirupas sutirštėti. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C (iki 150 °C, jei naudojate kaitinimą iš viršaus-apačios bei ventiliatorių). Apvalią pyrago formą (20–24 cm skersmens) nuimamais kraštais išklokite kepimo popieriumi.

4. Plačiame puode, ant kurio galės būti uždėtas erdvus plakimui skirtas dubuo, užkaiskite ir užvirkite vandenį. Kai vanduo užvirs, sumažinkite kaitrą, kad vanduo vos virtų.

 

5. Į plakimui skirtą dubenį muškite kiaušinius, berkite cukrų, vanilės sėklytes bei citrinos žievelę. Dėkite dubenį ant puodo su verdančiu vandeniu, labai svarbu, kad dubens dugnas nesiektų vandens. Plakimo šluotele intensyviai plakite visus ingredientus apie 5 min. – masė turi tapti putota, puri, gana stipriai šilta. Nuimkite dubenį nuo puodo su vandeniu ir toliau intensyviai plakite (galite procesą perleisti ir elektriniam plaktuvui). Masė turi patrigubėti, tapti itin puri, lengva ir visiškai atvėsti.

6. Išlydykite sviestą ir palaukite, kol atvės. Miltus ir druską 2 kartus persijokite. Kai kiaušinių plakinys bus visiškai išplaktas, įsijokite pusę miltų, labai atsargiai, užgriebdami iš kraštų išmaišykite, įsijokite antrąją miltų dalį ir vėl švelniai išmaišykite. Dabar supilkite atvėsusį lydytą sviestą ir atsargiai įmaišykite į masę.

7. Supilkite gautą masę į kepimo formą, dėkite į skardą ir kepkite apie 25 min. Biskvitas turi tapti rusvas, o paspaudus priminti kempinę – bakstelėkite pirštu ir patikrinkite. Išimkite iš orkaitės ir leiskite kiek pastovėti. Tada formos kraštus atsargiai peiliu atskirkite nuo biskvito, nuimkite formos šonus, perkelkite kepinį visiškai atvėsti ant grotelių.

8. Kai ateis laikas konstruoti pyragą, išimkite iš šaldytuvo šokolado-grietinėlės masę, supilkite likusią grietinėlę ir išplakite iki standumo. Būkite atsargūs, nes perplakti labai nesunku, vos tik kremas laikosi ant plakiklio šluotelės, plakti pakanka. Geriau išplakti šiek tiek per mažai, nei perplakti.

9. Perpjaukite biskvitą perpus horizontaliai (sau pagelbėsite, jei ant viršaus uždėsite didelę lėkštę ir ją švelniai prispausite, kol kita ranka darbuositės peiliu). Atsargiai nuimkite viršutinę biskvito dalį. Dėkite ant apatinės biskvito dalies troškintas braškes, tada pusę kremo, kurį švelniai paskirstykite, tada dėliokite šviežių braškių riekeles, o ant jų – likusį kremą. Galiausiai uždėkite viršutinę biskvito dalį ir vos vos, švelniai prispauskite (kremas neturi trykšti per kraštus). Pabarstykite viršų cukraus pudra ir galite kviesti smaližius. Šis pyragas skaniausias vos tik paruoštas, tačiau šaldytuve likučiai sulauks ir kitos dienos.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką