Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Pasakiškos mielinės bandelės su kardamonu

Kardamoninės mielinės bandelės
Vida Press nuotr. / Kardamoninės mielinės bandelės

Šioms kardamoninėms bandelėms neįmanoma atsispirti – išsikepkite ir patys pamatysite!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kardamonas 3,5 arbat. š. 1 šaukštelis tešlai, 2 šaukšteliai įdarui ir 0,5 šaukštelio apibarstymuu
  • Pienas 240 ml tešlai
  • Cukrus 100 g tešlai
  • Mielės 7 g sausų; tešlai
  • Miltai 550 g gali reikėti ir 600 g; tešlai
  • Druska 1 arbat. š. tešlai
  • Kiaušiniai 1 vnt. kambario temperatūros; tešlai
  • Sviestas 250 g 140 g supjaustyto kubeliais tešlai ir 110 g minkšto įdarui
  • Cinamonas 1 arbat. š. įdarui
  • Rudasis cukrus 200 g 150 g įdarui ir 50 g sirupui bei dar 1 šaukštas apibarstymui
  • Vanduo 60 ml sirupui

Kaip gaminti

1. Pirmiausia, paruoškite tešlą. Vidutiniame dubenyje sumaišykite šiltą, bet ne karštą pieną, tešlai skirtą cukrų ir mieles, kiek paplakite šluotele, kad cukrus ištirptų, ir palikite šiltoje vietoje 5 min. Praėjus šiam laikui viršuje turi susidaryti putotas sluoksnelis.

2. Dideliame dubenyje arba elektrinio maišytuvo inde sumaišykite 550 g miltų (galbūt daugiau ir nebereikės), druską ir tešlai skirtą kardamoną. Maišydami supilkite į šį sausą mišinį pieno, mielių ir cukraus skystį, kol įmanoma, maišykite, o tada pradėkite minkyti (jei turite tešlos minkymo antgalį, čia jums labai padės elektrinis prietaisas).

3. Kai skystis ir sausi produktai susijungs, įmuškite kiaušinį ir toliau minkykite. Minkymas iš viso užtruks 10–12 min., per visą šį laiką nepaliaudami minkyti dėkite į tešlą po kubelį sviesto – sudėkite jį per 10–15 kartų ir naują meskite tik tada, kai ankstesnysis jau bus įminkytas. Galiausiai turite gauti minkštą, blizgią, elastingą ir visai nebelipnią tešlą. Jei ji kartais atrodo per minkšta, galite įberti dar saujelę mitų.

4. Dėkite tešlą į didelį dubenį, uždenkite medžiaginiu rankšluosčiu ir palikite valandai pakilti šiltoje vietoje.

 

5. Kol tešla kyla, nedideliame dubenėlyje sumaišykite įdarui reikalingus produktus – turite gauti rusvą sviestą su cukraus kristalais. 6. Pakilusią tešlą švelniai perminkyte ant lygaus, miltais pabarstyto paviršiaus, o tada iškočiokite iki maždaug 30x20 cm stačiakampio, kuo statesniais kampais. Iškočioję stačiakampį pasukite jį taip, kad prieš jus gulėtų trumpoji kraštinė. Aptepkite visą lakštą pasigamintu sviestiniu įdaru, o tada sulankstykite it voką – pirmiausia lenkdami pirmyn nuo savęs užlenkite vieną trečdalį, o tada tolimąjį trečdalį lenkite link savęs – taip gausite trisluoksnį stačiakampį, žvelgiantį jau ilgąja kraštine į jus, su įdaru viduje. Gautąjį voką aštriu peiliu statmenai supjaustykite į maždaug 15–16 kiek platesnių nei 1 cm juostelių.

7. Pasiruoškite dvi plačias skardas, ištieskite jas kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais. O dabar iš gautų juostelių formuokite bandeles. Imkite kiekvieną jų už galų, švelniai timptelėkite, o tada kelis kartus persukite ir taip persukę (atsargiai, kad neimtų kristi įdaras) sumegzkite į mazgą. Nesitikėkite, kad bandelės bus visiškai vienodos, it nulietos, žavi netvarka – vienas jų bruožų, o ilgainiui įgusite ir jos darysis vis panašesnės.

8. Suformuotas bandeles dėliokite skardose, palikdami nemažus tarpus, o tada pridenkite virtuviniais rankšluostėliais ir dar leiskite apie pusvalandį pakilti.

9. Orkaitę įkaitinkite iki 170C laispnių temparatūros, režimas –su vėjeliu.

10. Dėkite pakilusias bandeles kepti, jos iškeps per 15–17 min., maždaug per vidurį šio laiko sukeiskite skardas vietomis.

 

11. Kol bandelės kepa, pasigaminkite sirupą (jo tikrai reikia, kad bandelių plutelė nebūtų kieta, skaniai blizgėtų). Vandenį ir cukrų pakaitinkite iki virimo nedideliame prikaistuvyje, gerai išmaišykite, kad cukrus ištirptų.

12. Naudodami teptuką dar šiltas bandeles aptepkite sirupu ir pabarstykite cukrumu bei kardamonu. Mėgaukitės!

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką