Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 17
Jau įvertinote šį receptą

Pasta Carbonara

Pasta Carbonara
Recepto autoriaus nuotr. / Pasta Carbonara

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.
  2. Supjaustytą kubeliais šoninę kartu su nulupta česnako skiltele apkepkite keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus.
  3. Apskrudus šoninei, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir išimkite česnako skiltelę (jos daugiau nebenaudosime).
  4. Po to atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų ir atskirame inde išplakite trynius iki standžios masės.
  5. Berkite tarkuotą sūrį ir šiek tiek juodųjų pipirų.
  6. Baigus virti makaronams, nupilkite vandenį, bet pasilikite apie vieną samtelį virimo skysčio.
  7. Tuomet suverskite makaronus į keptuvę su iškepta šonine, pilkite šiek tiek krakmolingo vandens, likusio nuo makaronų virimo, ir sudėkite kiaušinių trynių masę.
  8. Viską greitai išmaišykite, kol makaronai pasidengs kreminiu padažu.
  9. Patiekite su šviežiai maltais pipirais ir šiek tiek sūrio.

Receptas iš tinklaraščio MAISTO KELIONĖS

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Sviestiniai citrininiai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Vaniliniai sausainiai su medumi

Vaniliniai sausainiai su medumi 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje vietoje, skanūs išliks apie porą savaičių.

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais 6 asm.

Suteikite sau atokvėpio minutę su gardžiu naminiu pyragu, kurio gaminimas toks nesudėtingas, jog tikrai nenuvargins, čia juk ne kelių aukštų tortas!

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai 6 asm.

Siūlome minkštų, aromatingų meduolinių sausainių su kristalizuoto imbiero gabaliukais receptą.

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šie sausainiai kilę iš Olandijos ir Belgijos. Tradiciškai Olandijoje jie kepami šv. Mikalojaus (angl. st.Nicholas) dienai gruodžio 5-osios vakarą, o Belgijoje ta pačia proga, tik gruodžio 6-ąją. Tomis dienomis Šv.Mikalojus vaikams į batus neša dovanas.

 

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai itin tinkami skanauti žiemą, mat vien jų aromatas nuteikia jaukiai.

 

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais 4 asm.

Briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką