Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Pasta su pupelėmis pikantiškai

Pasta su pupelėmis pikantiškai
Jurgos Jurkevičienės nuotr. / Pasta su pupelėmis pikantiškai

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Neapolyje vietiniai ruošia gana keistą žiemos patiekalą, kurio nevadina nei sriuba, nei makaronais. Pasta su pupelėmis – tai truputį sriuba, o gal ir ne sriuba. Kažkas ties viduriu! Na, ir dar kas tikrai keista ir gerokai prieštarauja itališkiems pastos ruošimo kanonams: pupelės ir pasta verdamos drauge – tame pačiame puode.

Kodėl taip daroma? Paaiškinimas galėtų būti toks: pastos ir pupelių išskirtas virimo metu krakmolas gerai maišosi į tvirtos konsistencijos kremą – padažą, kurį papildo pomidorų pasta ir tarkuotas sūris.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Kita šio patiekalo keistenybė – pasta naudojama ne vieno konkretaus formato, o visokia. Ilga ir trumpa, keista ir normali, apvali ir karpytais kraštais, – svarbu, kad virimo laikas būtų panašus. Geriausiai, žinoma, tinka Granjano lėto džiovinimo ir bronza išformuota pasta – ji gerai atlaiko ilgą virimą ir aukštą temperatūrą.

1. Dideliame puode į šaltą vandenį sumeskite išmirkytas pupeles, ant silpnos liepsnos virkite maždaug 2–3 valandas, jei konservuotos, virkite kelias minutes

2. Nulupkite saliero stiebą, smulkiai supjaustykite, pakepinkite alyvuogių aliejuje drauge su česnako skiltele alyvuogių aliejuje (česnako nepamirškite pašalinti), supilkite pomidorų pastą ir pagardinkite „peperoncino“ skiltelę.

3. Į keturias dalis supjaustykite pomidoriukus ir įmeskite į puodą.

4. Sudėkite pastą į verdančias pupeles ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės (jei naudojate konsrvuotas pupeles, tada jas pilkite pastos virimo pabaigoje). Stebėkite patiekalo konsistenciją – jis neturi būti nei labai skystas, nei pernelyg tirštas.

5. Sumaišykite pastą ir pupeles su pomidorų padažu, kelias minutes pakaitinkite.

6. Patiekdami pastą lėkštėje pabarstykite tarkuotu „pecorino romano“ sūriu ir pašlakstykite kokybišku naujo derliaus alyvuogių aliejumi.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką