Dabar populiaru
15min be reklamos
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.4 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais

Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais
Strelkabelka nuotr. / Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais

Strelkabelka.lt: Kaip ir didžioji dalis daržovių pyragų, šis taip pat yra gana klasikinis: su riešutais ir razinomis, panašios į kitus tekstūros bei skonio, užteptas riebiu kremu. Tik gal išsiskiria naudojamais prieskoniais – muskatu ir anyžiumi. Na, bent jau mano akis nebuvo užkliuvusi už tokių prieskonių anksčiau.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pakepinkite riešutus apie 10 min. Visiškai atvėsinkite ir stambiai supjaustykite. Sumaišykite su pastarnokais, razinomis ir apelsino žievele.

2. Kiaušinius ir cukrų plakite apie 2 minutes, kol gausite balkšvą ir kreminę masę. Nesustojant plakdami po truputį supilkite aliejų.

3. Miltus, cinamoną, kepimo miltelius, sodą, muskatą, anyžių (arba pankolį) ir druską gerai permaišykite šluotele. Per kelis kartus įmaišykite į tešlą.

4. Per kelis kartus sudėkite ir pastarnokus, riešutus, razinas, apelsino žievelę. Ir gerai viską išmaišykite.

5. Krėskite į kepimo formą ir kepkite iki 210 °C įkaitintoje orkaitėje 60 minučių – įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką, jis turi būti sausas. Jei ne, dar pakepkite. Jeigu pyrago paviršius pradeda pernelyg ruduoti, o pyragas dar neiškepęs – uždenkite viršų folija ir kepkite toliau. Iškepus visiškai atvėsinkite kepimo formoje, o tuomet išimkite.

6. Kremui pirmiausia suplakite kreminį sūrį iki purumo. Suberkite persijotą cukraus pudrą ir išplakite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę. Plakite dar apie 1–2 minutes. Įmaišykite anyžių ir apelsino žievelę. Kremu aptepkite visiškai atvėsusio pyrago paviršių.

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką