Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.6 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Patriotiškas blynų tortas

Patriotiškas blynų tortas
Autorės nuotr. / Patriotiškas blynų tortas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Špinatai 50 g sauja - žaliems blynams
  • Vanduo 300 ml 250 ml žaliems ir 50 ml raudoniems blynams
  • Kiaušiniai 4 vnt. po vieną - visų spalvų blynams ir įdarui
  • Miltai 12 valg. š. po 4 valg. š. - visų spalvų blynams
  • Druska 20 g po žiupsnelį - visų spalvų blynams ir 1 arbat. š. - įdarui
  • Aliejus 80 ml po 1 valg. š. į visų spalvų blynų tešlą ir apie 50 ml kepimui
  • Morkos 250 g 250 ml morkų sulčių - oranžiniams blynams
  • Burokėliai 200 g 200 ml burokėlių sulčių - raudoniems blynams
  • Varškė 600 g įdarui
  • Grietinė 2 valg. š. įdarui
  • Sviestas 50 g įdarui
  • Svogūnai 1 vnt. didesnis - įdarui
  • Šaldyti žirneliai 100 g įdarui
  • Petražolės 50 g sauja šaldytų - įdarui
  • Bazilikai 1 arbat. š. džiovintų - įdarui
  • Raudonėliai 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų - įdarui

Kaip gaminti

1. Iš visų išvardytų produktų pasiruoškite tešlas blynams atskiruose dubenyse.

2. Į įkaitiną su aliejumi keptuvę pilkite šiek tiek vienos spalvos tešlos, kiek palaukite, pilkite kitos, paskui trečios. Šiuos trispalvius blynus kepkite kaip įprastus.

3. Svogūną pakepinkite svieste, sukrėskite į varškę, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įkrėskite grietinę, atšildytus žirnelius, petražoles ir gerai išmaišykite. Torto formoje dėkite po blyną ir vis pertepkite įdaru.

4. Blynų tortą kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 40 min. pridengtą. Papuoškite.

Autorės nuotr./Patriotiškas blynų tortas
Autorės nuotr./Patriotiškas blynų tortas

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

 

 

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką