Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 14
Jau įvertinote šį receptą

Perlinių kruopų košė su žirniais

Perlinių kruopų košė
„Scanpix“ nuotr. / Perlinių kruopų košė

Perlinių kruopų ir žirnių košė pasotins ir sušildys ir paprastą dieną, ir savaitgalį. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Žirnius ir kruopas atskirai išmirkykite per naktį. Ryte išvirkite, nukoškite, kruopas išplaukite ir viską kartu virkite apie 15–20 minučių pasūdytame vandenyje ant vidutinio kaitrumo ugnies.

2. Kai išvirs, nuo viršaus nupilkite vandenį ir suberkite su sviestu apkepintą, smulkiai supjaustytą svogūną bei toliau pavirkite, kol kruopos taps minkštos.

3. Paskaninkite košę sviestu, čiobreliais, viską gerai išmaišykite ir pavirkite dar penkias minutes.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pagamino viena jauniausių projekto dalyvių – Marija Šliuožaitė, maisto tinklaraščio „Marijos sandėliukas“ autorė.

 

Karamelinis „Napoleonas“

Karamelinis „Napoleonas“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė „Prezo“ kepyklėlių tinklas. 

 

Šokoladinis „Marselio“ tortas

Šokoladinis „Marselio“ tortas 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Vytautas Zdanauskas. 

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas 8 asm.

Šį tortą paruošite greitai ir nesunkiai, tačiau leiskite dar jam kiek pastovėti, iškart nevalgykite, taip jis bus dar skanesnis. 

Medaus tortas su grietinėlės kremu

Medaus tortas su grietinėlės kremu 10 asm.

Šis tortas formuojamas ne iš trapių kietų papločių, bet iš minkštesnių paplotėlių, kurie greičiau perdrėksta. Išbandykite!

 

Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.

Šašlykai su citrinomis

Šašlykai su citrinomis 6 asm.

Pagal šį receptą paruoštą šašlyką reikės marinuoti 3 valandas, iškepta jis bus minkštutėlė. 

 

Šašlykai su kefyru

Šašlykai su kefyru 10 asm.

Tokius šašlykus marinuoti reikės išvakarėse prieš kepant. 

 

Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis

Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis 6 asm.

Kaip ruošiamas šis nekeptas skanėstas laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo konditerijos profesionalas Ali Gadžijevas. Išbandykite ir jūs!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką