Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 35
Jau įvertinote šį receptą

Persikinis maskarponės tortas

Persikinis maskarponės tortas
Lauros Kanevičiūtės nuotr. / Persikinis maskarponės tortas
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 2 vnt. biskvitui
  • Cukrus 300 g 0,5 st. - biskvitui, 100 g - sirupui ir 40 g - glazūrai
  • Miltai 1 st. 0,5 - biskvitui
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. 0,5 - biskvitui
  • Citrinos 1 vnt. 0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui ir pusės citrinos sulčių - sirupui
  • Apelsinai 1 vnt. 0,5 arbat. š. - tarkuotos žievelės - biskvitui
  • Maskarponės sūris 250 g maskarponės kremui
  • Grietinėlė 200 ml 35 - 36 proc. riebumo - maskarponės kremui
  • Želatina 2 valg. š. 1,5 valg. š. - maskarponės kremui ir 0,5 arbat. š. - glazūrai
  • Kondensuotas pienas: (0,5 skardinės - maskarponės kremui) 1 vnt.
  • Vanduo 200 ml 160 - sirupui ir 40 - glazūrai
  • Persikai 230 g 150 - trintų konservuotų - persikų sluoksniui ir 80 - glazūrai

Kaip gaminti

  1. Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles.
  2. Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas).
  3. Puriam maskarponės kremui: Želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje ir po to ištirpdykite ant garų vonelės arba mikrobanginėje.
  4. Maskarponę sumaišykite su kondensuotu pienu.
  5. Grietinėlę išplakite, į ją įmaišykite ištirpintą želatiną.
  6. Grietinėlės masę įmaišykite į maskarponę.
  7. Sirupui (sulaistymui): Visus ingredientus sumaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps.
  8. Persikų glazūrai: Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpdykite.
  9. Cukrų sumaišykite su vandeniu ir sirupu ir kaitinkite ant mažos ugnies kol cukrus ištirps ir viskas pradės virti.
  10. Tuomet į gautą sirupą supilkite trintus persikus ir išjunkite ugnį.
  11. Į gautą masę supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite, glazūrą palikite vėsti iki kambario temperatūros.
  12. Torto surinkimas: Į konditerinį žiedą dėkite biskvitą ir gerai sulaistykite sirupu. 
  13. Ant biskvito išpilkite trintus persikus.
  14. Supilkite maskarponės kremą ir tortą dėkite į šaldytuvą šiek tiek sustingti (~30 min).
  15. Ant torto viršaus supilkite glazūrą ir ant jos pridėliokite norimų vaisių ar uogų.
  16. Tortą pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant stingimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 1

Daugiau receptų

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša 4 asm.

Nesaldus pyragas su gaiviomis salotomis šalia – puikus patiekalas, tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, o likusį gabaliuką kitą dieną įsidėkite į pietų dėžutę. Nei lašiša, nei paruošta sluoksniuota tešla nėra kaprizingi produktai, tad daugiausia darbo šįkart pareikalaus pyrago formavimas. Tačiau niekas nepriekaištaus, jei kepsite paprasčiausią keturkampį pyragą – bent jau skonis nenukentės!

Mėsos pyragas iš Australijos

Mėsos pyragas iš Australijos 6 asm.

Vytaras Radzevičius: Geriausia, kai pyragą pasigamini pats. Jokios egzotikos, daug galimybių improvizuoti ir puikus pasirinkimas, jei neturite daug laiko ruoštis, o laukiate svečių. Pyragą galite kepti vientisą kepimo formoje arba gaminkite pyragėlius. Gero apetito!

Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis

Normandiška tarta su kamambero sūriu ir bulvėmis 6 asm.

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Pavasaris jau pasibeldė į langus, tad galima atidaryti ir tartų sezoną. Išbandykite šį receptą vakarienei, savaitgalio pietums ar net šventės, vakarėlio proga!

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais 4 asm.

Renata Ničajienė (Sezoninevirtuve.lt): Pamiškėse ir patvorėse jau galvas kelia ir jaunos dilgės. Tai pirmosios šviežios vietinės sezoninės valgomos žolės, kurios turtingos vitaminų, pavasarinės gaivos ir žalumos. Nepraleiskite progos jų paragauti!

Trapios tešlos pyragas su kopūstais

Trapios tešlos pyragas su kopūstais 8 asm.

Strelkabelka.lt: Šį receptą jau kuris laikas vis įtraukiu į savo valgiaraštį. Neįtikėtina, kaip gerai gali „susigroti“ keli paprasti ingredientai – svogūnas, paprika ir kopūstas. Pagrindui čia tinka bet kokia trapi tešla. Mano šį kartą yra su taukais.

Vietnamietiška fo sriuba

Vietnamietiška fo sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius: Įvairiuose pasaulio virtuvių sąrašuose fo sriuba patenka į pirmus dešimtukus. Jos gerą skonį labiausiai lemia du dalykai – ypatingas stiprus nuoviras ir žuvies padažas (fish sauce). Dabar šio padažo nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje Lietuvos parduotuvėje. Skonis jo – keistas ir iš pirmo žvilgsnio net nelabai patiks. Nors teisingiau būtų sakyti – iš pirmo kvapo. Jis gaminamas ilgai fermentuojant žuvį ir Vietname jo rasi ant bet kurio valgomojo stalo.

Kepinti migdolai su druska ir paprika

Kepinti migdolai su druska ir paprika 2 asm.

Pikantiški sūrstelėję kepinti migdolai gali tapti puikiu užkandžiu, kai nesinori nieko saldaus. 

Kepinti migdolai su medumi ir sezamu

Kepinti migdolai su medumi ir sezamu 2 asm.

Šiame recepte visas derinys tobulai skanus – migdolai, apskrudusios sezamų sėklos ir medus. 

Kepinti migdolai su cinamonu

Kepinti migdolai su cinamonu 2 asm.

Kepinkite neskaldytus ir nenuluptus migdolus, idealu, jei jie nebus labai skirtingo dydžio – tai leis tolygiai juos paskrudinti.

Desertinė bananų duona su spelta kvietiniais miltais

Desertinė bananų duona su spelta kvietiniais miltais 6 asm.

Bananų duonos receptų egzistuoja daugybė, tačiau šis išskirtinis tuo, kad recepte naudojami kvietiniai speltos miltai. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką