Dabar populiaru
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“
Asmeninio albumo nuotr. / Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“

Šį pikantišką torto receptą iš savo pirmosios kulinarinės knygos „Lietuviška virtuvė: atrasti iš naujo“ pristato maisto tinklaraščio skanusgyvenimas.com autorė Ilona Juciūtė-Čibirkienė. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Sutarkuokite kiaušinius burokine tarka.

2. Susmulkinkite kubeliais lašišą ir apšlakstykite citrinos sultimis.

3. Tarkuotą sūrį sumaišykite su puse majonezo, įtarkuokite česnaką.

4. Peiliu susmulkinkite džiovintas slyvas.

5. Smulkiai supjaustykite krapus.

6. Smulkiai sutarkuokite morką ir supjaustykite kubeliais svogūną. Morkas ir svogūnus apkepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus iki gražios auksinės spalvos, pagardinkite druska ir pipirais.

7. Pirmąjį torto lakštą aptepkite majonezu ir sudėkite pusę tarkuoto sūrio įdaro.

8. Dėkite kitą lakštą, aptepkite varškės sūreliu ir išdėliokite pusę smulkintos lašišos, pabarstykite krapais.

9. Trečią lakštą aptepkite majonezu ir sudėkite džiovintas slyvas.

10. Vėl dėkite lakštą, tepkite majonezu ir sudėkite dalį tarkuotų kiaušinių įdaro.

11. Vėl uždėkite lakštą, aptepkite jį varškės sūreliu ir sudėkite likusius lašišos kubelius.

12. Kitą lakštą aptepkite varškės sūreliu ir sudėkite likusį tarkuotą sūrį.

13. Vėl dėkite lakštą, ištepkite majonezu ir sudėkite likusius tarkuotus kiaušinius.

14. Paskutinis lakštas sutepamas majonezu ir apkeptomis morkomis su svogūnu.

15. Uždėkite viršutinį lakštą, viską šiek tiek spustelkite ir statykite į šaldytuvą – geriausiai nakčiai.

16. Išėmus tortą aptepkite šonus ir kraštus tepamu varškės sūreliu. Papuoškite žuvimi ir daržovėmis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką