Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais

Varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais
Asmeninio albumo nuotr. / Varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais

Renata Ničajienė (Sezoninevirtuve.lt): Pamiškėse ir patvorėse jau galvas kelia ir jaunos dilgės. Tai pirmosios šviežios vietinės sezoninės valgomos žolės, kurios turtingos vitaminų, pavasarinės gaivos ir žalumos. Nepraleiskite progos jų paragauti!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Didelę kepimo formą ištepkite sviestu ar aliejumi, joje ištieskite iškočiotą atšildytą sluoksniuotą tešlą pagal visą indo dydį. Prie kepimo formos kraštų užlenkite tešlą kuo aukščiau ir ją visą subadykite šakute.

2. Dilgėles nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir iš karto perliekite šaltu, kad neprarastų savo skaisčiai žalios spalvos.

3. Varškę išsukite su grietine, prieskoniais ir smulkiai pjaustytomis nuplikytomis dilgėlėmis. Įmuškite vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Šią masę vienodai paskleiskite ant tešlos ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 15 minučių.

4. Apkepusį pyragą ištraukite iš orkaitės, atsargiai ant jo įmuškite 4 kiaušinius, apibarstykite juos maltais pipirais ir druska, bei vėl pašaukite į orkaitę kepti dar 10–15 minučių. Kai kiaušiniai iškeps, pyragą dar šiltą neškite į stalą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Pikantiška varške įdaryti pomidorai

Pikantiška varške įdaryti pomidorai 4 asm.

Pomidorai tinka ne tik sriuboms ar nesaldiems pyragams, ši vasaros daržovė tiesiog prašyte prašosi įdaroma. Pomidorai puikiai dera tiek su mėsa, tiek su daržovėmis, sūriu ar varške, o svarbiausia, kad visus šiuos patiekalus pagaminti itin lengva.

Pomidorų pyragas su mocarela

Pomidorų pyragas su mocarela 4 asm.

Šiltesnio klimato Europos šalyse ypač populiarūs įdaryti pyragai po truputį įsitvirtina ir Lietuvoje. Puiku tai, kad juos galima valgyti ir šiltus, ir šaltus, o šįkart išmėginkite lengvo pomidorų pyrago su mocarela receptą.

Greita pomidorų sriuba

Greita pomidorų sriuba 4 asm.

Lietuviška vasara – nenuspėjama, nes visuomet pažeria ir saulėtų, ir lietingų dienų. Pastarosios yra ypač tinkamos mėgautis daržovių sriubomis.

Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis

Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai:  Jeigu jau gaminame „mare e monti“ – jūrą ir mišką, svarbu, kad nei jūra, nei miškas vienas kito neužgožtų. Šio rizoto atveju reiktų prižiūrėti, kad švelnaus voveraičių aromato nenustumtų į šoną intensyvus lašišos skonis.

Kazlėkų „bruschetta“ su karštai rūkyta lašiša

Kazlėkų „bruschetta“ su karštai rūkyta lašiša 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: „Bruschetta“! Tai toks itališkas „finger food“ variantas, kuris savaime šaukiasi lietuviško grybo. Tereikia įjungti fantaziją. Ir mes tai padarėme prieš tai pasiklausę Čiurlionio „Miške“, o paskui „Jūros“. Beje, nepamirškite lietuviškųjų gražgarsčių – rūgštynių! Jos suteiks gaivos ir temperamento.

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas 10 asm.

Miško žvėrys: Kai cukraus pilna daugumoje maisto produktų, kartais norisi pasimėgauti rūgščiomis uogomis ir skoniais. Vasariškai lengvas ir savo spalva žavintis nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas yra labiau rūgštus nei saldus ir itin lengvai bei greitai pagaminamas. Juoduosius serbentus galite keisti raudonaisiais ar baltaisiais serbentais, avietėmis, vyšniomis ar mėlynomis slyvomis. Kokias uogas bepasirinktumėte, tortas visus sužavės savo ryškia spalva.

Apverstas abrikosų pyragas

Apverstas abrikosų pyragas 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Genialumas kartais slypi paprastume. Kaip štai šis pyragas: paprastutis, bet drėgnas biskvitas ir jo saldumą atsverianti abrikosų rūgštelė – nepakartojama ir drauge labai paprasta kombinacija. O kad ši skonių simfonija būtų užbaigta iki galo, patiekite pyragą dar truputį šiltą, su vaniliniais ledais.

Polentos ir cukinijų fritata

Polentos ir cukinijų fritata 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors fritata atrodo, tarsi būtų ypač reiklus laikui ir pastangoms kepinys, jį paruošite akimirksniu, o po 15 minučių kepimo orkaitėje ant stalo garuos skaisčiai geltoni polentos pusryčiai!

Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis

Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis 2 asm.

FeedMySister.com: Ingredientų nedaug, marinuoti nereikia, tik viską supjaustyti ir dėti į „wok“ keptuvę. Jeigu tokios neturite, tiks ir paprasta keptuvė.

Slyvų čatnis

Slyvų čatnis 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kai aplink sirpsta trešnės ir slyvos, pabandykim iš jų pasigaminti kažką panašaus į čatnį. Arba aštroką trešnių bei slyvų uogienę lietuviškai su žiupsniu egzotikos. Tinka ji prie visko – mėsų, žuvies, sūrių ar tiesiog kabinti šaukštais iš stiklainio, kai niekas nemato.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką