Dabar populiaru
15min be reklamos
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.8 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Plikytų pyragaičių tortas „Krokembušas“

Plikytų pyragaičių tortas „Krokembušas“
Plikytų pyragaičių tortas „Krokembušas“ / Restorano archyvo nuotr.

Šį įspūdingą skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prancūziškos virtuvės restoranas „Astorija Brasserie“  Vilniuje.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Vanduo 460 ml 375 ml plikytų pyragaičių tešlai ir 85 ml karamelei
  • Sviestas 150 g supjaustyto gabalėliais; plikytų pyragaičių tešlai
  • Druska 5 g plikytų pyragaičių tešlai
  • Cukrus 390 g 10 g plikytų pyragaičių tešlai, 50 g vanilės kremui ir 330 g karamelei
  • Miltai 185 g 175 g plikytų pyragaičių tešlai ir 10 g vanilės kremui
  • Kiaušiniai 5 vnt. plikytų pyragaičių tešlai
  • Pienas 250 ml vanilės kremui
  • Kiaušinių tryniai 3 vnt. vanilės kremui
  • Kukurūzų krakmolas 10 g vanilės kremui
  • Vanilės lazdelė 1 vnt. vanilės kremui

Kaip gaminti

Iškepkite plikytos tešlos pyragaičius:

1. Sviestą, cukrų ir druską ištirpdykite kartu su vandeniu puode ant mažos ugnies.

2. Įmaišykite miltus ir kaitinkite kelias minutes nuolat maišant, kol masė taps vientisa.

3. Leiskite tešlai šiek tiek pravėsti ir palaipsniui įmaišykite plaktus kiaušinius. Dar kartą gerai išplakite. Masė turi būti vientisa ir „šilkinė“.

4. Paruoštą masę supilkite į konditerinį maišelį ir ant kepimo skardos išspauskite 2,5–3 cm skersmens rutuliukus.

5. Kepkite 180–200 laipsnių temperatūroje apie 20 min., kol išsipūs ir gražiai apskrus. Išėmus iš orkaitės, atvėsinkite kambario temperatūroje.

Paruoškite vanilės kremą:

1. Pieną užvirinkite su išilgai perpjauta vanilės lazdele.

2. Cukrų, kiaušinių trynius, miltus ir krakmolą gerai išmaišykite. Trečdalį karšto pieno supilkite į gautą masę ir gerai suplakite mentele ar šluotele. Šią masę supilkite į likusį pieną ir ant mažos ugnies toliau plakite, kol sutirštės.

3. Nuėmus puodą nuo ugnies, uždenkite plėvele ir atvėsinkite.

Pagaminkite karamelę:

1. Vandenį su cukrumi kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sirupas paruduos ir taps auksinės spalvos.

Surinkite tortą:

1. Iš kieto kartono pasiruoškite kūgio formą, ant kurios lipdysite plikytus pyragėlius.

2. Plikytos tešlos pyragėlius užpildykite vanilės kremu.

3. Merkite juos į skystą karamelę ir lipdykite ant kūgio.

4. Puošti galite karamelės siūlais, uogomis, gėlėmis ar šokoladine glazūra.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką