Dabar populiaru
15min be reklamos
10 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Šokoladinis tortas su granatais
Justinos Ramanauskienės/„Tortų knyga“ nuotr. / Šokoladinis tortas su granatais

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Lakštų ruošimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pasiruoškite dvi 15 cm skersmens kepimo formas. Truputį sviestu patepkite kiekvienos formos dugną, įklokite kepimo popieriaus, patepkite sviestu dugną ir kepimo formos šonus.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kakava, kepimo milteliais, soda, cukrumi ir druska.

3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, kiaušinio trynį, ricotta sūrį, grietinę ir aliejų. Į šią masę įmaišykite miltų mišinį. Po to supilkite karštą vandenį ir viską gerai išmaišykite iki vienalytės masės.

4. Lygiomis dalimis paskirstykite tešlą kepimo formose ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.

 

5. Kai iškeps, ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min atvėsti. Po to išimkite iš kepimo formų ir galutinai atvėsinkite.

Kremo gaminimas:

1. Šokoladą sumulkinkite nedideliais gabalėliais ir ištirpinkite virš garų. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

2. Sviestą plakite elektriniu plaktuvu kol jis pašviesės ir taps purus. Tuomet suberkite persijotą kakavą, cukraus pudrą, druską ir dar viską plakite kol masė taps puri ir vientisa. Galiausiai supilkite espresso kavą ir dar plakite apie 30 sek.

Formuojame tortą

1. Granatą nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite per pusę ar į keturias dalis. Išlukštenkite pusės granato sėklų.

2. Jei kepant biskvitus iškilo kupros, nupjaukite jas, kad biskvitai būtų lygūs.

3. Dėkite pirmąjį biskvitą ant serviravimo lėkštės, uždėkite 2 – 3 šaukštus kremo, užberkite saujalę granato sėklų, dar užtepkite šiek tiek kremo ir uždenkite antru biskvito sluoksniu. Viską pakartokite. Baikite formuoti tortą uždėdami ant jo paskutinį biskvitą plokščia puse į viršų. Aptepkite visą torto paviršių likusiu kremu ir papuoškite likusiomis granato sėklomis ar likusia granato vaisiaus dalimi.

4. Dėkite tortą į šaldytuvą, kad kremas šiek tiek sustingtų.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką