Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms

Triušienos užtepėlė „rillettes“
Nidos Degutienės nuotr. / Triušienos užtepėlė „rillettes“

Nida Degutienė (Nidos receptai)Rillettes – taip vadinasi tradicinė riebi prancūziška mėsos užtepėlė – gali būti gaminama iš įvairios mėsos ir gardinama pačiais įvairiausiais priedais – žaliaisiais pipirais, riešutais (ypač pistacijų) ir kitais. Rillettes retas prancūzas gamina namuose pats, nes užsukęs į bet kurią mėsinę gali pasirinkti keleto rūšių jau pagamintos. Rillettes gali ilgai stovėti šaldytuve, nes jas užkonservuoja riebalai, kurių šiame patiekale išties nemažai. Rillettes dažname restorane patiekiamos kaip užkandis, o prancūziškuose namuose švenčių stalas be rillettes tikrai sunkiai įsivaizduojamas.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Lašinukai 1,2 kg kiaulienos, geriausia nugaros dalies
  • Vanduo 2 l
  • Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. ryšulėlis; saliero stiebas, poro žalioji dalis, saujelė petražolių kotelių, 2 lauro lapai ir keli stiebeliai čiobrelių
  • Morkos 1 vnt. nulupta
  • Svogūnai 1 vnt. nuluptas, su įsmeigtais 2 gvazdikėliais
  • Česnakai 3 skiltelės nuluptos
  • Šoninė 150 g rūkytos, supjaustytos gabalėliais
  • Vynas 1 vnt. butelis baltojo sauso
  • Muskatas 1 žiupsnelis tarkuoto
  • Triušiena 1,2 kg iškaulintas ir supjaustytas gabalėliais triušis
  • Kiauliena 400 g mentės, supjaustytos stambiais gabalais
  • Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
  • Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį

Kaip gaminti

1. Supjaustykite kiaulienos lašinius mažais kubeliais, sudėkite juos į didelį puodą ir įpilkite apie 2 litrus vandens. Virkite apie valandą, arba kol lašinukai taps permatomi, o vanduo išgaruos.

2. Įdėkite žalumynų ryšulėlį į puodą, taip pat svogūną, morką, česnakus ir šoninę bei supilkite du trečdalius butelio vyno. Pagardinkite (negailėdami!!!) druska, pipirais ir tarkuotu muskatu. Atsiminkite, kad kai rillettes atvės, jų skonis bus švelnesnis, nei jūs jaučiate ragaudami, kol jos vis dar karštos, tad geriau šiek tiek „persūdyti“ nei per mažai pasūdyti šioje stadijoje.

3. Į puodą sudėkite triušieną ir kiaulieną bei viską išmaišykite. Uždenkite puodą pergamentiniu popieriumi, tada dangčiu, ir sumažinkite ugnį iki tokio minimumo, kad puodas vos vos virtų. Taip virkite apie 2 valandas, retkarčiais pamaišydami. Išvirusi mėsa turi būti labai minkšta – tokia, kad ji tiesiog byrėtų prilietus.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Tailandietiška cukinijų sriuba

Tailandietiška cukinijų sriuba 5 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši labai aromatinga tailandietiška sriuba su kokosų pienu ir raudonąja kario pasta jums bent akimirką padės pasijusti tarsi atostogose po palmėmis.

 

Iš Prancūzijos kilęs nematomas obuolių pyragas

Iš Prancūzijos kilęs nematomas obuolių pyragas 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Seniai svajojau apie pyragą, kuriam reikėtų beveik kilogramo obuolių ir tik kelių šaukštų miltų, o šis receptas yra būtent toks! Kiek domėjausi, jis kilęs iš Prancūzijos ir vadinamas „gateau invisible“ (liet. nematomas pyragas). Panašaus tipo pyragai yra gaminami ne tik iš obuolių, bet ir iš bulvių, cukinijų.

 

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas 8 asm.

Šį nuostabų kepinį galima patiekti ir karštą, ir šaltą.

Receptai iš knygos „Desertai. 365 receptai“

 

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas

Juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas 10 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Siūlau pasigaminti didelį keksą – britišką juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortą. Pagardinau jį ir čili pipirais, nes pikantiškumas jame labai dera. Ir dar druska prie jo tinka. Negali gi viskas gyvenime būti tik saldu!

 

Trupininis obuolių pyragas su karameliniu kremu

Trupininis obuolių pyragas su karameliniu kremu 8 asm.

Obuolių pyragas gali būti ne tik greitas ir paprastutis, tačiau turingas skoniais, įdomios tekstūros. Išbandykite!

Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“

 

Tortas „Opera“

Tortas „Opera“ 12 asm.

Jei artėja kokia nors iškilminga proga, kurią galbūt minės švelnios nostalgijos klasikiniams desertams kamuojami suaugusieji, išdrįskite pagaminti ir patiekti jiems tortą „Opera“. Jo receptu dalinasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas. 

 

Šokoladinė tartaletė su karameliniu ir bezė kremu

Šokoladinė tartaletė su karameliniu ir bezė kremu 12 asm.

Šiame deserte išties netrūksta sodrių skonių – šokoladas pinasi su karamele, o viską vainikuoja bezė kremas.

Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“

Makaronų apkepas su sūriu ir moliūgais

Makaronų apkepas su sūriu ir moliūgais 4 asm.

Gal ne visi žino klasikinį anglišką pavadinimą „Mac&Cheese“, tačiau visi pažįsta šį derinį: makaronai ir sūris. Kai namuose turite moliūgų, paskaninkite šią orkaitėje kepamą klasiką būtent jų tyre. Bus skanu, patikėkite, o receptas nesudėtingas!

Morenginis citrinų pyragas

Morenginis citrinų pyragas 12 asm.

Šis pyragas ir atrodo nekasdieniškai, ir jo skonis nuotabus – švelniai rūgštus kreminis citrininis įdaras puikiai kontrastuoja su purios morenginės „kepurės“ saldumu. Būtinai išbandykite!

Receptas iš knygos „Desertai. 365 receptai“

 

Skandinaviškas „Smørrebrød“ sumuštinis su varškės užtepėle ir rūkytu šamu

Skandinaviškas „Smørrebrød“ sumuštinis su varškės užtepėle ir rūkytu šamu 1 asm.

Julija Steponavičiūtė: Šiam sumuštiniui parinkti du riebesni produktai: kreminė varškės-ožkos pieno sūrio užtepėlė bei karšto rūkymo šamas, kurie puikiai dera prie su raugu keptos ruginės duonos rūgštelės. Deriniui užbaigti naudojami kaparėliai, švieži aromatingi krapai, kurie visada puikiai dera prie žuvies. Taip pat saldžiarūgščiai, trumpai marinuoti, raudonieji kopūstai su šalotiniais svogūnais.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką