Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Prancūziškas migdolinis pyragas Trijų Karalių šventei

Prancūziškas migdolinis pyragas
Vida Press nuotr. / Prancūziškas migdolinis pyragas

Su Trijų Karalių švente daugeliui baigiasi žiemos švenčių laikotarpis – atsisveikiname su eglutėmis ir puošmenomis, noriai ar nenoriai grįžtame į kasdienę rutiną. O kad tas atsisveikinimas su šventėmis būtų lengvesnis, Trijų Karalių dienai galima išsikepti prancūzišką pyragą su migdolų įdaru. Jam naudosime pirktinę tešlą, tad darbo nebus daug, o rezultatas maloniai nustebins!

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia gaminame migdolų įdarą. Nemažame dubenyje šaukštu (galite naudoti ir virtuvės kombainą) sumaišome maltus migdolus, cukrų, druską ir nutarkuotą apelsino žievelę. Sudedame sviestą ir sumaišome, kad jis visiškai susijungtų su sausaisiais ingredientais. Galiausiai po vieną mušame kiaušinius, pilame vanilės ekstraktą ir romą, išmaišome. Mišinys turėtų būti vientisas, minkštas. Pridengiame jį maistine plėvele ir pusvalandžiui dedame į šaldytuvą.

2. Plačią kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Ant miltais pabarstyto paviršiaus pusę šaldytos tešlos iškočiojame 23-24 cm skersmens apkritimą – tam galite naudoti didelę lėkštę ar puodo dangtį, kurį tiesiog apipjausite peiliu. Atsargiai perkelkite gautą tešlos apskritimą ant skardos, pridenkite kepimo popieriumi ir skardą su tešla dėkite į šaldytuvą. Su tešla stenkitės dirbti vikriai, nereikia, kad ji visiškai „išsileistų“.

4. Lygiai taip pat iškočiokite ir antrą tešlos apkritimą, jį dėkite ant šaldytuve esančio pirmojo, apdengto kepimo popieriumi ir leiskite pašalti apie 30 min.

4. Išimkite iš šaldytuvo tešlą ir migdolinį įdarą, nuimkite viršutinį tešlos apskritimą ir kepimo popierių, kad ant skardos liktų tik vienas tešlos apkritimas, ant jo dėkite visą įdarą ir išlyginkite, palikdami nepadengtus maždaug 3 cm krašto. Įdarą palyginkite, kad gultų vienodu sluoksniu. Jei naudojate, kurioje nors vietoje į įdarą įsmeikite visą migdolą ar cukruotą vaisių.

 

6. Paliktąjį laisvą tešlos kraštą patepkite vandeniu, o tuomet klokite ant viršaus antrąjį tešlos apskritimą ir labai gerai apspaudykite kraštus. Dabar galite pasirinkti – iki šio etapo paruoštą pyragą galima pernakt palaikyti šaldytuve ir kepti tik kitą dieną, tačiau galite šauti į orkaitę ir iškart.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180C temperatūros. Kol orkaitė kaista, neaštriu peiliu galite dekoruoti pyrago viršų – gražu bus, jei skersai ir išilgai (tačiau negiliai) subraižysite pyrago viršų, taip suformuodami rombų raštą. Tada suplakite aptepimui skirtą kiaušinio trynį ir pieną bei aptepkite šiuo mišiniu pyrago viršų. Aštriu peiliu keliose vietose padarykite pyrago viršuje skylutes, kad turėtų per kur išeiti garas.

7. Kepkite pyragą 30 min., kol viršus bus auksiškai rudas. Jei kepant matysis, jog skanėstas ypač pučiasi, pradarykite orkaitę ir dar poroje vietų bakstelkite višutinį tešlos sluoksnį peiliu. Išimkite kepinį iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant kepiniams skirtų grotelių. Skanaukite dar kiek šiltą ar kambario temperatūros.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas 6 asm.

Italai labai mėgsta vyšnias ir turi posakį „una ciliegia tira l’altra“ (liet. viena vyšnia traukia kitą; tai yra, neįmanoma suvalgyti tik vienos vyšnios). Vyšnių rūšių yra pačių įvairiausių, o Toskanos miestelyje Laryje net vyksta vyšnioms skirtas festivalis.

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“ 4 asm.

Jei kada esate ruošę „canellonni“ makaronus, puikiai žinote, jog su jais, paprastai tariant, „yra reikalų“. Ne taip jau lengva greitai plyštančius vamzdelius prikimšti įdaro. Štai kodėl egzistuoja palengvinta apkepo „manicotti“ versija, kur pastą pakeičia plonyčiai blyneliai – būtent į juos vyniojamas įdaras, o tada gauti suktinukai guldomi į kepimo formą ir viskas kepama orkaitėje. 

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais 6 asm.

Kai gaminame indiškus patiekalus, atrodo, jog pakvimpa ne tik visi namai, bet ir visa laiptinė, o gal ir visas rajonas! Tai nestebina, nes prieskonių puokštė dažnai būna itin turtinga! Panašiai yra ir šiame recepte – prieskonių reikės nemažai, tačiau visi jie lengvai gaunami Lietuvoje. Tad ryžkitės pakvėpinti namus ir pradžiuginti šeimą ar draugus nuostabiu mėsos patiekalu.

Čederio sūrio ir alaus sriuba

Čederio sūrio ir alaus sriuba 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Legendinis angliškasis čederis – bene vienintelis pasirinkimas šiai sočiai sriubai, nes jo kreminė it sviestas konsistencija, pavirusi sultinyje, paverčia sriubą vientisa, tarsi šilkine. O kadangi tas sultinys verdant dar sumaišomas su šviesiuoju alumi, sriubos skonis tikrai tampa toks, prieš kurį sunku atsispirti.

Įdaryta veršio širdis

Įdaryta veršio širdis 2 asm.

Jau patiekalo pavadinimas skamba netikėtai, tiesa? Gal kasdienai tokio ir negamintume, tačiau sulaukus kokios nors progos, kai prie stalo sės įdomių mėsos patiekalų nesibaidantys valgytojai, pirmyn! Receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. 

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai 6 asm.

Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai dar vienas skanumynas į pyragų su alyvuogių aliejumi receptų kolekciją! Šį kartą – šokoladinis! Jei namuose turite kakavos, miltų, kiaušinių ir tyro alyvuogių aliejaus, papildomai į parduotuvę keliauti tikrai nereikės, iš karto galėsite maišyti tešlą.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką