Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 34
Jau įvertinote šį receptą

Purios mielinės pynutės

Bandelės pynutės
Bandelės pynutės / Vida Press nuotr.

Šios mielinės pynutės ne tik puikiai atrodo, bet ir yra purios, nesausos, o visa paslaptis ta, kad į jų tešlą dedama varškės, kuri ir paverčia auksiškai paskrudusias pynutes tokiomis skaniomis.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir pašildykite iki kūno temperatūros. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, perpilkite pieną į didelį dubenį, įtrupinkite mieles, suberkite cukrų, druską ir švelniai paplakite šluotele, kad mielės ir cukrus ištirptų.

2. Į pieno ir mielių skystį muškite vieną kiaušinį ir darsyk pamaišykite.

3. Varškę kruopščiai ištrinkite šakute atskirame dubenėlyje, sviestą išlydykite. Tuomet abu produktus sudėkite į pieno-mielių-kiaušinio mišinį, išmaišykite.

4. Miltus persijokite ir dalimis berkite į dubenį su kitais ingredientais – iš pradžių maišykite, o kai tešla taps labai tiršta, imkite minkyti. Minkykite tol, kol tešla bus vientisa, nebelips prie rankų. Jei prireiks daugiau miltų, galite įberti saujelę kitą, tačiau nepiktnaudžiaukite, tešla turi išlikti minkšta.

5. Statykite dubenį su išminkyta tešla šiltoje vietoje, uždenkite rankšluostėliu ir palikite pakilti 30–40 min.

6. Kai tešla iškils, darsyk ją perminkykite ir kočiokite piršto storumo „dešreles“. Iš šių pinkite klasikines kaseles, kurias vėliau pjaustykite 10–12 cm ilgio gabaliukais. Arba galite iškart susipjaustyti „dešreles“ tokio ilgio atkarpomis ir iš jų pinti kaseles (beje, svarbu gerai užtvirtinti šių kaselių galus suspaudžiant galiukus pirštais).

7. Skardą išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite miltais, dėkite ant jos bandeles palikdami tarpus. Palikite skardą su paruoštomis bandelėmis šiltoje vietoje apie 15 min., kad šiek tiek pakiltų.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, aptepkite kiek pakilusias bandeles likusiu išplaktu kiaušiniu ir dėkite į orkaitę kepti. Iškeps per 15–20 min, kai taps gražios auksinės spalvos – į kepimo pabaigą atidžiai stebėkite. Jei patinka, šias bandeles aptepę kiaušiniu dar galite pabarstyti aguonomis ar sezamų sėklomis arba į tešlą, dar prieš ją kildinant, įberti nuplautų ir nusausintų nedidelių razinų.

9. Atvėsinkite bandeles ant grotelių ir dėkite ant stalo!

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką