Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Pyragas su džiovintais vaisiais

Pyragas su džiovintais vaisiais
Karolinos Augustauskaitės nuotr. / Pyragas su džiovintais vaisiais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė.

  1. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir pamirkykite vandenyje (jei naudojate kietus - ananasus, papajas ar kt.), kol ruošite tešlą.
  2. Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu iki purios šviesiai geltonos masės.
  3. Supilkite grietinę (1 v.š. pasiliekame užgesinti sodai), išplakite. Sodą užpilkite 1 v.š. grietinės ir pamaišykite, kol pradės putoti.
  4. Supilkite į plakinį, greitai išmaišykite. Berkite miltus ir vėl viską išplakite. Galiausiai dėkite džiovintus vaisius.
  5. Išmaišykite. Obuolius supjaustykite plonomis skiltelėmis ir sudėkite ant pyrago viršaus (papuošimui).
  6. Pilkite į aliejumi išteptą arba kepimo popieriumi išklotą formą - recepto autorė kepė 24 cm. apvalioje formoje su kiauryme viduryje (kekso forma); pyragas iškilo net už formos kraštų.
  7. Kepkite 180 C orkaitėje apie 1 h, kol pyragas gražiai paruduoja. Iškepusį atvėsinkite.

Skanaus!

P.S. Pyragas būna skanesnis kitą dieną po kepimo.

Receptą atsiuntė Karolina Augustauskaitė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką