Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Pyragas su mėlynėmis

Pyragas su mėlynėmis
Mariaus Žičiaus nuotr. / Pyragas su mėlynėmis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. 120 g sviesto išsukite su 40 g milteliniu cukrumi, kiaušiniu, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Suberkite miltus ir išminkykite. Tešlos rutulį suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą.

2. Tešlą įtieskite į sviestu pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą, apspauskite kraštus, subadykite šakute.

3. Aptieskite kepimo popieriumi, ant jo priberkite džiovintų žirnių, kad kepant tešla neiškiltų. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Kepimo popierių nuimkite ir kepkite dar 8–10 minučių, kol gražiai parus.

4. Puode apelsinų sultis sumaišykite su baltuoju vynu ir likusiu milteliniu cukrumi. Įdėkite perpjautą vanilės ankštį ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite, vanilės ankštį išimkite.

5. Kiaušinių trynius išsukite su dviem šaukštais vandens ir krakmolu. Įmaišykite kiaušinių trynių masę ir nuolat maišant dar kartą užvirinkite.

6. Likusį sviestą supjaustykite kubeliais. Į trynių masę jų dėkite po kelis ir išsukite.

7. Trynių ir sviesto masę sukrėskite ant iškeptos tešlos formoje, išlyginkite paviršių. Suberkite nuplautas ir nusausintas mėlynes, šiek tiek paspauskite ir valandą laikykite šaldytuve.

8. Citrininę želę kaitinkite, kol išsileis, ir apšlakstykite mėlynes. Mėtų lapelius ir stambiakristalį cukrų sudėkite į elektrinio trintuvo indą, sutrinkite ir apibarstykite pyragą.  

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką