Dabar populiaru
14 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 55
Jau įvertinote šį receptą

Raudonojo aksomo tortas

Raudonojo aksomo tortas
Viktorijos Ramašauskaitės nuotr. / Raudonojo aksomo tortas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. 18-20 cm skersmens skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais. Daug laiko Jums sutaupys, jei naudosite tris skardas vienu metu (jei turite).
  2. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska, kakavos milteliais. Viską išsijokite keletą kartų.
  3. Atskirame inde sumaišykite grietinėlę su raudonais maistiniais dažais.
  4. Sviestą gerai išmaišykite su cukrumi (iki baltumo) ir po vieną muškite kiaušinius vis gerai išmaišydami masę. Jei masė sluoksniuojasi, įberkite šaukštą paruoštų miltų. Įpilkite vanilės ekstrakto, pusę miltų masės ir pusę raudonos grietinėlės. Gerai išmaišykite. Supilkite likusią raudonos grietinėlės ir miltų masę ir vėl gerai išmaišykite.
  5. Padalinkite tešlą į tris dalis. Kiekvieną dalį krėskite į skardą ir kepkite 15-20 min. Jei turite tris vienodo dydžio skardas, visas tris dalis galėsite kepti vienu metu ir sutaupysite laiko.
  6. Iškepusį biskvitą palikite keletai minučių skardoje atvėsti. Išimkite iš skardos ir leiskite biskvitui galutinai atvėsti. Taip pasielkite su visais biskvitais. Biskvitai turi būti absoliučiai atvėsę prieš tepant sviesto kremą!
  7. Paruoškite sviesto kremą. Gerai ištrinkite sviestą ir laipsniškai po truputėlį berkite cukraus pudrą ir pieną. Viską gerai išmaišykite. Padėkite į šaldytuvą pastovėti 10-15 min., kad kremas apstingtų.
  8. Atvėsusių biskvitų kraštus ir viršų aštriu peiliu apipjaustykite ir suteikite griežtą geometrinę formą. Visi biskvitai turi būti vienodo dydžio.
  9. Dėkite vieną biskvitą į lėkštę ir jo viršų padenkite paruošta kremo mase. Dėkite ant viršaus antrą biskvitą ir vėl jį padenkite sviesto mase. Uždėkite paskutinį biskvitą ant viršaus ir dėkite 15-30 min. į šaldytuvą.
  10. Sustingusį suteptą tortą aptepkite likusia sviesto kremo mase ir papuoškite trešnėmis. Dėkite 15-30 min. į šaldytuvą sustingti ir patiekite. Šis tortas skaniausias būna kitą dieną, kai biskvitas per naktį sugeria visus torto skonius.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė  

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką