Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Ravioliai su pomidorais ir bazilikais

Ravioliai su pomidorais ir bazilikais
Mariaus Žičiaus nuotr. / Ravioliai su pomidorais ir bazilikais

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Aliejus 4 valg. š. tešlai ir padažui
  • Kiaušiniai 1 vnt. tešlai
  • Vanduo 1 st. 0,5 - tešlai
  • Miltai 1 st. tešlai
  • Faršas 300 g 300 - 400 avienos - įdarui
  • Svogūnai 2 vnt. 0,5 - įdarui ir 1 - padažui
  • Bazilikai 10 g keli lapeliai - įdarui ir padažui smulkinti
  • Pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui ir penkių pipirų mišinys - padažui
  • Druska 1 žiupsnelis įdarui ir padažui
  • Pomidorai 300 g 1 indelis konservuotų - padažui
  • Česnakai 2 skiltelės padažui
  • Pomidorų pasta: (padažui) 3 valg. š.
  • Cukrus 1 žiupsnelis padažui

Kaip gaminti

1. Iš kiaušinio, aliejaus, vandens ir miltų užminkykite kietą tešlą ir leiskite pastovėti apie 30 minučių kambario temperatūroje. Faršą sumaišykite su pipirais, smulkintu svogūnu, bazilikais, pasūdykite.

2. Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite keturkampiais, per vidurį dėkite įdaro, užlenkite ir gerai užspauskite kraštus. Virkite sūdytame vandenyje.

3. Padažui smulkiai supjaustykite svogūną, sugrūskite česnaką ir apkepkite su aliejumi. Į keptuvę suverskite pomidorus, šakute ar medine mentele susmulkinkite, pagardinkite pipirais, druska ir cukrumi.

4. Ant mažos ugnies troškinkite apie 20 minučių, tada sudėkite pomidorų pastą, smulkintus bazilikus ir dar troškinkite apie 10 minučių. Išvirtus raviolius sudėkite į dubenį ir apipilkite paruoštu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką